2014 een geweldig jaar voor EVV


Weer een volleybaljaar voorbij, en wat voor een jaar!

Het begon al vroeg want op 2 januari werd er gekookt door onze dames en heren van onze eerste teams. De gastheer was Gerrit van Restaurant de Vischmarkt. De trainers van deze teams lieten hun spelers een compleet driegangenmenu bereiden en alles moest door hen worden gedaan. Samen met kok Gerrit werden de menu’s bedacht en de gasten kregen de keus uit drie verschillende gerechten. Het bestuur van EVV was op deze avond de eregast en hierdoor getuige van de culinaire kwaliteiten van onze volleyballers.

Onze sponsorcommissie was in 2014 zeer actief en in maart werden er maar liefst 7 nieuwe sponsorcontracten getekend. Later in het jaar  volgden er nog eens 3 en dat bracht het totaal resultaat op 10 nieuwe sponsorovereenkomsten. Al met al een geweldig resultaat en de eerstvolgende overeenkomsten liggen al weer in de week.

Ook sportief gezien ging het fantastisch en waren er diverse teams in de race voor het kampioenschap en promotie. Begin april was de ontknoping te beginnen met Dames 3 in Putten. De eerste 3 sets werden gemakkelijk gewonnen en hiermee de derde titel op rij binnengehaald. Dit team bleef maar liefst 64 wedstrijden ongeslagen. Later op de avond was Heren 2 aan de beurt, maar dat ging minder gemakkelijk. In een zinderende wedstrijd in Harderwijk  werd VVH verslagen en hiermee de titel veilig  gesteld. Dames 4 speelde een bizar seizoen, telkens als er weer aansluiting was met de top, werd de volgende wedstrijd weer onnodig verloren, maar uiteindelijk kon de concurrentie de druk niet aan en gingen onze dames in de uitwedstrijd in Epe met de titel ervan door. Ook bij de recreanten was het feest want in Uddel werd door de Dinsdag overdag groep de titel binnen gehaald. Dames 5 werd net geen kampioen maar wist via P/D wedstrijden alsnog de promotie te bewerkstelligen. Al met al een geweldig resultaat, vijf kampioenen en één team gepromoveerd. Proficiat!!!.

In april was er weer de gezellige feestavond. Ditmaal was het thema: Tiroler avond. Het Huiken veranderde in een gezellig kroegje en het feest duurde ging door tot in de late uurtjes.

10 Mei werd een bijzondere dag voor EVV. Eerst werden onze kampioenen in het zonnetjes gezet. Bloemen, medailles werden aan hen uitgereikt. Joop Zandbergen werd gekozen tot vrijwilliger van het seizoen 2013-2014. Bloemen en een dinerbon waren de beloning voor de vele werkzaamheden die hij verrichtte voor onze vereniging. De familie van onze te vroeg overleden oud voorzitter Arie Zwijnenburg was deze middag ook te gast in ‘t Huiken, en in bijzijn van vele leden overhandigde Willem Beijerman, directeur van Mammoet Hekwerk, een bord aan de familie Zwijnenburg met daarop de naam van Arie: ons Beachvolleybaltoernooi heet voortaan Het Arie Zwijnenburg Beachvolleybal Toernooi. Het hoogtepunt van deze middag was echter dat onze Eric Sprokkereef, na 20 jaar penningmeester van onze vereniging te zijn geweest, uit handen van Burgemeester Frans de Lange een Koninklijke onderscheiding mocht ontvangen. Eric werd door de Burgemeester geroemd voor de vele werkzaamheden die hij geheel belangeloos voor EVV had gedaan en was verheugd te kunnen meedelen dat het de Koning heeft behaagd Eric te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Na deze huldiging gingen de kampioenen op twee platte karren een rondrit maken door Elburg, en het bleef daarna nog lang onrustig in onze stad.

In juni en juli waren onze buitentoernooien. Helaas was de belangstelling voor het buitenvolleybal toernooi op het Burgemeester Bodepark aan de lage kant, maar daarentegen was ons Beachtoernooi werd een geweldig succes: 90 teams deden er mee en dit toernooi was al weken voor het evenement volledig volgeboekt.

Het nieuwe seizoen begon met een startdag en hier werden de nieuwe teamfoto’s gemaakt, was er een gezellige lunch, werd er gebrainstormd over nieuwe ideeën voor onze vereniging en tenslotte werd er ook nog gevolleybald.

In september begonnen de competities weer en was er onze Algemene Leden Vergadering. In deze vergadering werd afscheid genomen van Mark Wijnne die twaalf jaar onze webmaster was, en maakten we kennis met onze geheel vernieuwde website. Onze voorzitter werd gehuldigd omdat hij al elf jaar in het bestuur zitting had. Er werd afscheid genomen van Herjan de Groot als voorzitter van onze Technische Commissie. Herjan werd bedankt voor het vele werk dat hij in deze commissie heeft gestoken en de structuur die hij aan deze commissie heeft gegeven. Henk de Man nam zijn plaats over, en zal de lijnen in deze commissie verder gaan uitzetten.

Ons Heren 1 team wist zich te plaatsen voor de laatste voorronde in het nationale bekertoernooi en op 6 december speelden ze in het MFC Aperloo in ‘t Harde tegen drie teams uit de Top Divisie: Peelpush, VoCASA en Dynamo waren de tegenstanders en dit werd een geweldig EVV-feest. EVV werd uitgeschakeld maar maakte wel indruk met hun spel. Met iets meer geluk hadden ze misschien wel door kunnen gaan in de beker. Deze zaterdag was ook onze jaarlijkse snertdag en onder prachtige omstandigheden ginen veel EVV-ers op pad met onze snert. Het resultaat was geweldig: alles uitverkocht en de vereniging bijna € 3.000,00 rijker.

Het jaar werd beëindig met een geweldig oliebollen mixtoernooi, maar liefst 15 teams deden eraan mee en het was een prachtige avond die werd georganiseerd door onze toernooi-, activiteiten- en sponsorcommissie.

2014 Was een mooi jaar, vele vrijwilligers deden op geheel verschillende gebieden hun dingetje voor EVV. Alle commissies zijn bijna geheel bemand. Kortom EVV is een geweldige familie geworden waarin iedereen probeert zijn steentje bij te dragen.

Natuurlijk waren er ook minder leuke berichten: Sonja Tonnis moest bedanken als lid omdat ze erg ziek is. Jan Bonthuis, de echtgenoot van Nicole, werd getroffen door een hersenbloeding maar hij is gelukkig aan de beterende hand. Laten we deze families niet vergeten, ook nu ze misschien niet direct in beeld zijn toch naar hen omzien, en misschien waar nodig een helpende hand aanbieden.

Het nieuw jaar is inmiddels weer begonnen en ik wens een ieder een sportief maar vooral gezond 2015 toe

Jullie voorzitter

Bertus Wijnne

Contact opnemen met de webmaster