Oud EVV lid Sjoerd Klappe overleden


Op donderdag 5 maart ontvingen wij het droevige bericht dat Sjoerd Klappe op 80 jarige leeftijd is overleden. De laatste jaren van zijn leven woonde hij in het Nieuwe Feithenhof. Sjoerd Klappe was en is een begrip bij EVV, en is jarenlang vele uren als vrijwilliger werkzaam geweest voor EVV. Ook in Elburg was hij zeer bekend en heeft hij veel vrijwilligerswerk gedaan. Op zijn fiets kwam hij overal en voor een ieder had hij een vriendelijk woord. Met het overlijden van Sjoerd is er een markante Elburger verloren gegaan.

Om de volleybalsport toegankelijk te maken voor een breed publiek begon EVV in 1980 de organisatie van het jaarlijkse Buitenvolleybaltoernooi voor alle inwoners van de gemeente Elburg. Sjoerd Klappe was er vanaf het begin bij als spreekstalmeester. Ook op de Beachvolleybaltoernooien was Sjoerd  altijd aanwezig en zorgde hij ervoor dat ook de  wedstrijden keurig op tijd begonnen en eindigden. Dit deed hij geheel op eigen wijze en dat was karakteristiek voor zijn persoon.  Hij had voor iedereen een vriendelijk en bemoedigend woord.

Sjoerd was ook jaren trainer van de dinsdag overdag recreanten en dat deed hij met veel plezier en toewijding. Toen hij wat ouder werd gaf hij aan te willen stoppen met het trainen van deze groep, maar telkens wisten de dames hem weer over te halen om te blijven. Uiteindelijk ging zijn gezondheid toch verder achteruit en moest Sjoerd stoppen met het geven van trainingen.

Wij wensen zijn kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe in het verlies van hun vader en opa.

 

Van de voorzitter, Bertus Wijnne

hieronder de rouwadvertentie uit de Stentor

Rouwadvertentie Sjoerd Klappe
Contact opnemen met de webmaster