HULDIGING KAMPIOENEN EVV op 9 MEI 2015


OPENING

 Onder aanwezigheid van leden, sponsoren, genodigden, familie en kennissen vond op 9 mei 2015 de officiële huldiging van de kampioenen van het afgelopen seizoen plaats.

Voordat de voorzitter B. Wijnne daar toe over gaat, grijpt hij de gelegenheid aan om enkele andere vermeldenswaardige zaken onder de aandacht te brengen.

  • Commissies en vrijwilligers bedankt voor de vele werkzaamheden die het afgelopen seizoen werden verricht
  • Ons eerste herenteam bleef dan uiteindelijk met lege handen staan, maar tot het laatst hebben zij meegedaan voor het kampioenschap in de 2e nationale divisie Noord, en de promotie is uiteindelijk gesneuveld tijdens de PD-poule. Ook kwamen ze dit jaar tot de 3e bekerronde, waarin ze in een zeer sterke poule van 4, tweede werden in een sfeervolle MFC Aperloo in ‘t Harde
  • Buitenvolleybal (6 juni) en beachvolleybal (3 en 4 juli) zitten er weer aan te komen, inschrijven is nog mogelijk
  • De Technische Commissie heeft de team indeling en trainers voor het komende seizoen rond gekregen
  • Het komende seizoen zal EVV haar 40-jarig jubileum meemaken. Op 5 maart 2016 vindt er een jubileumfeest plaats.

 

AFSCHEID TRAINERS

 Lambert Deetman trainer van ons Dames 4 heeft helaas besloten zijn werkzaamheden bij EVV te beëindigen. Lambert heeft jarenlang het 4e damesteam onder zijn hoede gehad en hiermee wist hij zelfs vorig jaar kampioen te worden en hierdoor te promoveren naar de 2e klasse. Helaas was die klasse dit jaar iets te hoog gegrepen voor dit team en kwamen ze 1 punt te kort om degradatie te ontlopen.

EVV bedankt Lambert voor zijn inzet voor EVV en wenst hem veel succes in zijn verdere leven en trainerscarrière. Misschien komen we later elkaar nog eens tegen en hebben dan misschien weer een hernieuwde samenwerking.

De Bloemen werden uitgereikt door onze voorzitter van de TC Henk de Man

 

Jarissa Smit is al heel lang betrokken bij EVV, eerst als speler van Dames 1 en toen ze – helaas voor ons – vertrok naar Ormi om daar op een nog hoger niveau te gaan volleyballen bleef ze ook nog een aantal zaken bij EVV doen. Eerst als trainer bij de mini’s, later als coördinator van de mini’s en verantwoordelijke voor diverse feestjes en toernooien voor onze mini’s. Bonte avonden, Koe kalf toernooi, Sinterklaasfeest, organisatie van het mini einde-seizoenskamp maar ook niet te vergeten ons basisscholen volleybaltoernooi. Ze bezocht de scholen, verzorgde de inschrijvingen en was mede verantwoordelijk voor het wedstrijdprogramma op deze dag. Kortom een duizendpoot met vele petten op.

Wij vinden het jammer dat Jarissa de keus heeft haar werkzaamheden bij EVV te beëindigen en we wensen haar veel succes in haar verdere leven.

Onder een daverend applaus overhandigde Henk de Man de bloemen aan Jarissa.

 

MEISJES C1 NEEMT AFSCHEID VAN HUN TRAINER REMCO DE MAN

 Namens meisjes C1 neemt Ilonka Rietveld nu het woord, om Remco de Man te bedanken voor het trainen en coachen.

 

HULDIGING VRIJWILLIGERS VAN HET JAAR

 De nieuwe activiteitencommissie is na het vertrek van Joop en zijn dames al weer een aantal jaren bezig. Deze commissie die o.a. verantwoordelijk is voor: lotenverkoop; organisatie eindfeest; organisatie huldiging van onze kampioen, de startdag en onze jaarlijkse snertactie heeft deze taak naar eigen zienswijze overgenomen en opgepakt. O.a. hebben ze op de startdag, samen met onze leden, bekeken hoe ze het rendement van ons buitenvolleybaltoernooi, lotenverkoop en de snertactie kunnen verbeteren.

Aan Maria Kruithof en Dirma Speldekamp wordt gevraagd of ze naar voren willen komen. Dirma schrijft aan bestuur, ik ben op papier wel de voorzitter van ons activiteitencommite, maar eigenlijk vullen Maria en ik deze functie grotendeels samen in. Dirma maakt gebruik van de jarenlange kennis van Maria van onze vereniging en haar goede ideeën voor de invulling van onze jeugdactiviteiten. De ideeën van Maria geven Dirma weer inspiratie om e.e.a. met een goed gevolg ten uitvoer te brengen.

Het bestuur van EVV heeft dan ook besloten om zowel Maria Kruithof en Dirma Speldekamp uit te roepen tot vrijwilliger van het seizoen 2014-2015.

Joop Zandbergen, oud voorzitter van deze commissie, reikte de bloemen en een dinerbon uit aan deze dames.

 

AFSCHEID HENK RADSTAAK

 Henk Radstaak is al ruim 20 jaar scheidsrechter voor onze vereniging. Ook toen Henk ging verhuizen richting de Duitse grens bleef hij fluiten voor onze vereniging. Als hij bezoek bracht aan zijn familie in Elburg op de donderdag floot hij vaak, s avonds een tweetal wedstrijden van onze senioren. De laatste jaren was Henk ook verantwoordelijk voor de aanwijzing van onze clubscheidsrechters bij de thuiswedstrijden van onze EVV teams. Dat was niet altijd even gemakkelijk want een ieder heeft veel vrijetijdsbestedingen en het was nog weel eens moeilijk om alle gaten opgevuld te krijgen. Henk heeft aangegeven te willen stoppen met deze aanwijstaak, maar blijft nog wel fluiten voor EVV.

Het bestuur en onze leden willen Henk bedanken voor de tijd die hij heeft gestoken in de uitvoering van deze taak.

Onze voorzitter van de TC Henk de Man overhandigde Henk een bloemetje en een dinerbon.

 

GERARD BROEKEMA ZITVOLLEYBALSCHEIDSRECHTER VAN DIT SEIZOEN.

 Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor het volgende. Zojuist werd Henk Radstaak bedankt voor het verzorgen van de indelingen van scheidsrechters bij onze thuiswedstrijden. Maar je kunt alleen scheidsrechters indelen als je deze ook hebt. Je zult ze moeten opleiden, enthousiasmeren en ondersteunen. EVV voorzag al in een vroeg stadium dat wij als bestuur actie moesten ondernemen om zo genoeg scheidsrechters te hebben voor zowel de EVV wedstrijden als voor de Nevobo.

Gerard Broekema is deze uitdaging aangegaan en heeft menig scheidsrechter binnen de vereniging opgeleid, examens afgenomen en klaargestoomd voor vervolgcursussen binnen de Nevobo. Zo heeft EVV altijd ruimschoots kunnen voldoen aan de verplichtingen die de bond stelt aan het leveren scheidsrechters.

Gerard Broekema wordt gevraagd naar voren te komen. Namens het bestuur van EVV spreekt de voorzitter zijn trots uit dat Gerard Broekema de volgende onderscheiding van de Nevobo mocht ontvangen. Er wordt geciteerd uit het persbericht:

 

Op 25 april 2015, tijdens het Nederlands kampioenschap Zitvolleybal in Mill, is zitvolleybalscheidsrechter, Gerard Broekema, uitgeroepen tot Zitvolleybalscheidsrechter van het seizoen. Gerard ontving deze zeer verdiende onderscheiding uit handen van Wim Teunis, Hoofd arbitrage nationaal.

Gerard fluit in het zitvolleybal op het allerhoogste niveau, internationaal en nationaal. Hij wordt gewaardeerd om zijn flexibiliteit en beschikbaarheid en denkt in alle opzichten mee over de zitvolleybalsport. Daarnaast is hij ook actief in het zaalvolleybal op het hoogste niveau. Voor hem geen probleem deze twee disciplines met elkaar te combineren.

Nadat Gerard in 2014 geruime tijd uitgezonden is geweest naar Mali, heeft hij direct na terugkeer zijn volleybalactiviteiten weer naadloos opgepakt en was hij weer volop actief.
Voor ons een zeer goede reden om hem dit seizoen uit te roepen tot Zitvolleybalscheidsrechter van het seizoen.

Deze erkenning komt bij Gerard op de juiste plaats terecht. We hopen nog lang van zijn kennis, kunde en tijd gebruik te mogen maken. Gerard, dank je wel!

 

Begeleid door een groot applaus wordt Gerard bedankt voor het vele werk dat hij op zijn vakgebied heeft gedaan en de hoop wordt uitgesproken dat EVV nog jaren van zijn diensten gebruik kan maken. Henk Radstaak overhandigde de bloemen aan Gerard Broekema.

 

TELLERS THUISWEDSTRIJDEN

Bij de thuiswedstrijden van onze eerste teams hebben wij altijd veel EVV-ers nodig om deze wedstrijden in goede banen te leiden. Het is dan altijd gemakkelijk dat altijd voor bepaalde activiteiten terug kunt vallen op vaste mensen. Margriet Kuylu en Rudi Maassen wordt gevraagd naar voren te komen.

Margriet kwam een aantal jaren terug voor het eerst in aanraking met EVV. Ze zocht een plek voor haar dochter om op niveau te kunnen spelen. In Kampen en omstreken zouden ze haar een “anweier” noemen. Dat is iemand die een vreemde eend in de bijt is, maar al snel is ingeburgerd. Dat was bij Margriet al gauw zo. Ze voelde zichzelf snel EVV-er en deed aan menige activiteit mee. Ze maakte deel uit van onze prachtige volleybalfamilie. Het hele afgelopen seizoen was ze inzetbaar als teller bij de thuiswedstrijden van Dames 1. EVV is daar oprecht heel blij mee. Margriet ontvangt hiervoor een groot applaus.

Hetzelfde geldt ook voor Rudi Maassen, een EVV-er in hart en nieren. Speelt in heren 3, is scheidsrechter, traint de mini’s en gaat mee als coach bij de wedstrijden van de mini’s. Ook hij zat altijd achter de tellerstafel voor het bijhouden van het grote wedstrijdformulier. Hij wordt bedankt voor al zijn werkzaamheden, maar nu vooral als vaste teller bij EVV. Ook Rudi ontvangt hiervoor een applaus.

Gerard Broekema overhandigt hiervoor een bos bloemen aan Margriet en Rudi.

 

HULDIGING VAN ONZE GEPROMOVEERDE TEAMS

Dames 3

Dit team verrast al jaren achter elkaar. Eerst werden ze drie (!) keer op rij kampioen en bleven ze daarin 64 (!) wedstrijden op rij ongeslagen. De verwachting was dat de 1e klasse wel het eindpunt zou zijn van deze dames maar daar dachten zij zelf anders over.

Trainer Kay Bosscha en de speelsters van Dames 3 worden naar voren gevraagd onder een luid applaus: Jolanda de Bond; Bernadette Dijkstra; Bunny Gielbert; Albertine van Minnen; Marieke Spijkerboer; Heide Nagelhout; Marloes Prins,  Anitha Stegeman; Marieke van der Weide; Marieke Wessels; Marjolein Westerhuis.

De 1e wedstrijd in de 1e klasse maakte meteen een eind aan de ongeslagen status van dit team. SDS, de latere kampioen wist met 3-1 te winnen. De dames wisten nu meteen waar ze aan toe waren in deze klasse, elke wedstrijd moesten ze vol aan de bak. Gaandeweg het seizoen ging het best we met dit team, ze stonden telkens rond de 3e of 4e plek. Toen het seizoenseinde in zicht kwam was een P/D plek nog steeds mogelijk. Dames 2 uitkomend in dezelfde klasse bood hulp door thuis met 3-1 te winnen van Ormi en nu was P/D wel heel dichtbij. Er was echter wel een megaprestatie voor nodig in Dieren, winst tegen SDS was nodig. Dames 3 deed wat ze moesten doen ze wonnen met 3-1 en hierdoor waren ze geplaatst voor promotiewedstrijden. Eerst naar Heino waar Hevo Ds1 de tegenstander was en meteen werd er gewonnen. Hevo won echter in Ermelo van Pauwervoll en door dit resultaat was de wedstrijd in Elburg opeens een stuk gemakkelijker geworden en door de 2e set te winnen van de dames uit Ermelo was promotie naar de promotieklasse een feit.

Dat dachten zij en EVV ook, maar de Nevobo zorgt altijd voor verrassingen. In de ochtend van 9 mei moesten ze in Warnsveld toch nog een beslissingswedstrijd spelen tegen Waho Ds1 uit Wageningen. Ze wisten deze in een spannende vijfsetter naar zich toe te trekken, waardoor hun 4e opeenvolgende promotie alsnog een feit werd: een unieke prestatie van dit team!

De dames krijgen een luid applaus.

Herjan de Groot, die volgend seizoen hun nieuwe trainer wordt, geeft hen een roos. Deze hadden ze nog niet gehad als beloning voor het binnenhalen van promotiewedstrijden.

 

Dames 1

 Dames 1 wordt naar voren gevraagdPetra Anselma, Ruth van de Berg, Jesca de Best, Elleke Colij, Maria Kruithof; Lorraine Kuylu. Lindy Scholten, Martine Tanis en Alice Verweij.

Dit team werd getraind en gecoacht door Kay Bosscha.

Kay Bosscha moest na de degradatie van het vorige seizoen uit de 3e divisie dit seizoen gaan werken met veel nieuwe speelsters en dus een geheel nieuw team gaan bouwen. Het seizoen begon bij de touwslagerij Deetman waar een teamkoord gemaakt werd, daarna werd er gevaren met De Botter, dit alles om maar te benadrukken dat je elkaar nodigt hebt en helpt waar het nodig is. Dit is ook belangrijk bij de teamsport volleybal. Telkens proberen elkaar aan te vullen en sterker te maken.

EVV Dames 1 begon goed in de competitie maar daarna kwam er een minderen periode, veel wedstrijden werden met 3-2 in het nadeel van de EVV dames beslist. De concurrentie bleef echter ook misstapjes maken en hierdoor bleef de titel steeds binnen bereik. Doordat de dames niet bovenaan stonden, bleven ze een beetje uit de schijnwerpers maar wel een outsider. Cruciaal waren de wedstrijden tegen hun concurrent Blauw Wit uit Oldebroek, Thuis gewonnen met 3-1 en toen het er inmiddels echt om ging ook winst in Oldebroek. De titelkansen werden pas in het 1 na laatste weekend verspeeld in Apeldoorn. Alterno was te sterk en won met 3-1 en was hierdoor ook meteen de kampioen. Restte EVV alleen nog minimaal een setje te winnen in Nijkerk tegen NVC. Het werd uiteindelijk een verdiende overwinning met 4-0 en hierdoor waren de EVV dames geplaatst voor promotiewedstrijden.

Eerst naar Scherpenzeel tegen Set Up ’69 en door de 3-0 overwinning kon er in de laatste wedstrijd gevolleybald worden voor promotie. Tegenstander was Arvevo Ds1 uit Arnhem en in deze laatste wedstrijd was een ding zeker: het team dat deze wedstrijd won zou promoveren. Het werd een bizarre wedstrijd: 2 sets werd Arvevo weggespeeld, maar de andere 2 sets gingen naar de dames uit Arnhem. De 5e set moest de beslissing brengen. Arvevo kwam voor te staan met 13-9 en was de buit al aan het verdelen. Hier dacht Alice Verwij echter anders over en serveerde EVV weer op voorsprong. De laatste 2 punten werden binnen geslagen door Lindy Scholten en de laatste bal was zo hard dat de bal tot op heden nog niet is terug gevonden.

De voorzitter wenst namens iedereen aanwezig dames 1 volgend jaar veel succes in 3e regionale divisie, en vraagt om een applaus voor de door hen geleverde prestatie.

 

HULDIGING SNELSTE LOTENVERKOPER BIJ DE MINI’S

Ook dit jaar is er een grote verloting bij EVV. De inkomsten die hieruit voortvloeien zijn erg belangrijk voor de begroting en hiermee ook de contributies van EVV. De activiteitencommissie heeft ingevoerd bij de mini’s om de verkoop van de loten te stimuleren. Voor diegenen die als snelste hun boekje verkocht hebben was er een prijs, die beschikbaar is gesteld door Hema Elburg. Het leuke is dat er ’s avonds al e-mails van ouders binnen kwamen dat hun zoon of dochter het boekje al helemaal had verkocht.

Alle mini’s worden bedankt voor het verkopen van onze EVV loten. Jong geleerd is oud gedaan. De 3 snelste verkopers waren:

  1. Rachelle Janssen
  2. Iris Haverkamp
  3. Sven van Olst

 

HULDIGING VAN ONZE KAMPIOENEN

 MINI’s

 Een uitzonderlijke groep volleyballers met al zeer grote volleybalkwaliteiten. Dit is omschrijving die door onze TC is gegeven aan deze jonge mensen.

Naar voren geroepen worden: Rafael Blaas, Karel Held, Jurjan Janssen Robert Plette en Joost Pruis.

Trainers zijn: Betsy Smit en Pim Kambeel. Vooral laatstgenoemde trainer heeft veel voor deze mini’s betekend en gedaan. Hij motiveerde ze en gaf ze het gevoel dat ze onoverwinnelijke waren.

In de najaarscompetitie werden ze kampioen bij niveau CMV6 en ook in de Smashbalcompetie. Dit huzarenstukje werd herhaald in de 2e seizoenshelft. Deze mini’s werden dit seizoen maar liefst 4 x kampioen. hiervoor verdienen ze een groot applaus.

Het volgende seizoen zullen deze talenten bij de C-tjes gaan spelen. Ze zijn nog wel jong maar volgens onze TC moeten ze dit wel kunnen.

Henk de Man reikte aan hen de medailles uit voor het winnen van de titels CMV; en Rudi Maassen, assistent trainer bij de mini’s, gaf ze de medailles voor hun kampioenschappen bij het Smashbal.

 

DAMES RECREANTEN

 Deze dames worden voor de 2e keer kampioen en hebben de titel die ze vorig jaar hebben veroverd met succes verdedigd.

Naar voren geroepen worden: Irene Bolle, Gerda Doornebal, Jeanet Fikse, Roelie van Hattem, Petrina Plender, Alie van den Po en Carolien Wolf.

Dit team werd in de 1e seizoenshelft getraind door Boy Beulens en in het 2e gedeelte door Bertus Wijnne. Ze zijn weer met overmacht kampioen geworden ( 33 wedstrijden en 102 punten ) dat is meer dan 3 kwart van de sets in winst weten om te zetten. Op 26 mei zullen ze in Uddel gehuldigd worden door de Nevobo en kunnen ze kampioenschaal weer in ontvangst nemen.

Herjan de Groot, TC senioren, reikt de medailles uit aan de kampioenen.

 

JONGENS A1

De spelers van dit team zijn:

Boet Broekema ,Henk Jan van Deutekom, Gerard van het Goor,  Boris Held, Joost Kambeel, Niels Lipke, Stefan de Man, Stephan Reinders en Niels van Ringelesteijn Dit team werd getraind door Daan Schouten.

In de 1e seizoenshelft speelde dit teams in de B jeugd en werden ze verdienstelijk 2e. Voor de 2e seizoenshelft besloot de TC dat, ondanks de jeugdige leeftijd, het beter was de jongens mee te laten doen in de competitie voor A teams. Dit hadden ze goed gezien want dit team bleef 12 wedstrijden ongeslagen en verloren slechts 1 setje uit bij de runner-up Xanthos. Ze werden dan ook kampioen in de 1e klasse, maar wat belangrijker voor hen is, ze mogen straks op de platte kar.

Voorzitter van de TC, Henk de man reikt de medailles uit, welke beschikbaar zijn gesteld door de Nevobo uit te reiken, aan deze kampioenen. Hun prestatie krijgt een groot applaus.

 

Jongens A1 blijft vervolgens nog even staan, want halverwege het seizoen kregen ze prachtige inspeelshirts. Deze werden aan dit team aangeboden door All Inn Tuinen, én Van Deutekom BV administratie & Advies. Het bestuur van EVV bedankt de beide firma’s voor deze gulle geste en vraagt om hiervoor te applaudisseren.

 

RONDRIT PLATTE KAR

 Na bovengenoemde voordracht door onze voorzitter, stond de platte kar voor de deur van ‘t Huiken klaar. De Kampioenen namen plaats, en werden vervolgens eervol rondgereden door Elburg en omstreken. Tijdens de rondrit door de oude binnenstad heeft Wippe voor de verandering de haringen eens uit de grond moeten halen.

 

 

Hierbij een link naar de foto’s van deze middag: foto’s huldiging 2015.

Contact opnemen met de webmaster