Spannende ontknoping voor MC1!

Afgelopen zaterdag speelde MC1 de laatste wedstrijd van de eerste helft, uit tegen Klarenbeek. Deze tegenstander stond al een tijdje met 2 punten verschil aan kop in de 1e klasse D.
De opdracht voor onze meiden was dus duidelijk, winst met 3-1 of 4-0 zou kampioenschap betekenen.
De eerste set werd vrij gemakkelijk gewonnen met 25-14. Het in grote getale meegereisde publiek begon al voorzichtig in feeststemming te raken, aangevoerd door Willem de trommelslager.
Waarschijnlijk begonnen de meiden nu ook te beseffen wat er kon gaan gebeuren, want in de 2e set begonnen de zenuwen opeens op te spelen. Deze set werd dan ook verloren met 21-25. Paniek en rood aangelopen hoofden op de tribune, en nu was het Klarenbeek die lichtpuntjes begon te zien.
Na een motiverende toespraak van Remco, begon de 3e set al wat beter, en deze werd gewonnen met 25-17!
Nu werd het wel heel onrustig op de tribune waar ondertussen alleen nog staanplaatsen waren. Gelukkig wist EVV de kalmte nu te bewaren, en werd de set gewonnen met 25-19, eindstand 3-1, dus kampioen!!
IMG-20151212-WA0007
Dit betekent promotie naar de hoofdklasse, evenals het als 2e geeindigde Klarenbeek.
Na afloop kregen de meiden een medaille van de nevobo, een traktaktie uitgereikt door Henk de Man, en werd in de kantine de champagne ontkurkt die door de ouders was meegebracht. De kantinebeheerder van Klarenbeek was zo sportief om ‘We are the champions’ op te zetten, en toen was het feest compleet.
Op de terugweg kon de onvermijdelijk “M” natuurlijk niet gepasseerd worden, dus daarom in werd Apeldoorn nog