Voorwaarts uit, altijd lastig…

Afgelopen zaterdag 24 oktober speelden de dames 1 van EVV uit in Twello tegen Voorwaarts dames 1. Rebekka had arretjescake gemaakt om van te voren nog wat extra suikers en vetten(!!) binnen te krijgen aangezien we pas om 18.00 zouden beginnen. De dames waren al bang dat ze de lucht niet in zouden komen, maar omdat de wedstrijd een uur uitliep, begon het spel uiteindelijk pas om 19.00 uur. De arretjescake was in geen velden of wegen meer te bekennen en dus konden de dames vol energie aan de wedstrijd beginnen!

EVV begon gelijk scherp en bouwde hierdoor een voorsprong uit naar 2-12. Ondanks deze voorsprong wist Voorwaarts Ds1 toch nog behoorlijk terug te komen, maar mede dankzij een aantal goede services series en goede verdedigende acties konden de dames van EVV de 1e  set naar zich toe halen met een stand van 20-25.

In de 2e set wist Voorwaarts dames 1 met een stevige service druk het spel van EVV te ontregelen waardoor de Elburgse dames minder directe scoringskansen konden creëren. Voorwaarts wist hier optimaal van te profiteren en sleepte zo de 2e set binnen met
25-21.

De 3e set was een spannende set. Het ging gelijk op en het dubbeltje had beide kanten op kunnen vallen. Beide teams maakten in deze set de nodige pancakes en hoewel deze weer mooi omhoog kwamen, floot de jonge scheidsrechter alles af. Pancakes kun je beter niet maken, tenzij je ze op eet. Op belangrijke momenten wisten de dames van EVV het in deze set helaas niet af te maken. Voorwaarts daarentegen deed wat het moest doen en haalde daarmee ook de 3e set naar zich toe met 27-25.

In de 4e set moest het dan gebeuren. De dames van EVV moesten winnen om de kans op een overwinning niet te verspelen. In deze set ging het wederom gelijk op. Halverwege de set viel Jesca, diagonaal van de Elburgse club geblesseerd uit, dit zal voor langere tijd zijn, zo bleek later in het ziekenhuis. Jesca heeft een scheurtje in de pees onder haar voet. Ondanks de uitval van Jesca werd de 4e set uiteindelijk toch binnengesleept door de dames van EVV met 23-25.

De 5e set begon goed voor de dames van EVV. De service druk nam weer toe en de dames wisten gauw op een 4-8 voorsprong te komen. Na een aantal slordige foutjes konden de dames van Voorwaarts echter weer aanhaken en mede dankzij de 12e man of nou ja, de 7e man op de tribune werden de speelsters opgezweept. Voorwaarts DS1 wist het hoofd koel te houden en EVV kwam niet meer tot scoren. De 5e set werd gewonnen door Voorwaarts en hiermee werd de eindstand bepaald op een 2-3 nederlaag voor de dames uit Elburg.

De dames er hard voor gewerkt en geknokt, maar tevergeefs. Misschien was het toch de arretjescake? Bij dezen dan ook het verzoek aan Rebekka om met een nieuw recept te komen dat garant staat voor succes, want aanstaande zaterdag staat de derby tegen volleybalvereniging Blauw Wit Oldebroek op het programma….