Liefde voor muziek


Hey Marieke,

Ik lees net je stukje over jullie wedstrijd tegen SVS. Lachen was dat hè? Beetje lawaai maken met die blokjes… En ook wel jammer dat de scheids het wat te luid vond. Blijkbaar kwam het in de zaal nog harder over dan op de tribune. Toevallig las ik vorige week dat de Nevobo juist plannen heeft om bij eredivisiewedstrijden het creëren van een hartstochtelijke sfeer op de tribune verplicht te stellen. Dat wordt gezellig dus. Hoewel….de bond wil – zoals zij dat noemen – “dat de publieksinteractie grotendeels is voorgeprogrammeerd” en dat roept hier en daar wat weerstand op. Zoals te lezen in de bijdrage van een ex-trommelaar van het bijna overleden eredivisieteam van Landstede Zwolle: ‘Publiek wordt klapvee in plannen Nevobo’. “Nou, nou, zo’n vaart zal het toch niet lopen”, hoor ik je denken. Maar afgelopen zaterdag hebben wij aan den lijve ondervonden wat het effect kan zijn van ‘voorgeprogrammeerde publieksinteractie’: dat is namelijk hilarisch, maar waarschijnlijk niet zoals door de Nevobo beoogd. We deden die ervaring op in Twente bij onze nieuwe vrienden van Apollo Borne. De reis erheen was overigens al een ervaring op zich. Rik wist zeker dat Borneo alleen per vliegtuig te bereiken is, maar onze aanvoerder meende zich te herinneren dat-ie er op terugreis van een wintersportvakantie ooit langsgereden was. Gelukkig bleek Daniel een krantenwijk in Borne te hebben gehad en hij coachte ons feilloos naar het gezellige centrum van het dorp. Waar de gloednieuwe sporthal niet lag. Bij aankomst op de juiste plek kwam de selectie van de tegenstander net uit het video-analyselokaal en begon warm te lopen. Wij lieten ons uiteraard niet afleiden en kozen voor een goeie kop koffie. Maar goed, de ambiance in Borne was prachtig! Fonkelnieuwe hal, zwevend tv-vloertje en centercourt ‘Cedric-style’. Maar ook: het wedstrijdprotocol van de Topdivisie, waar Apollo vorig seizoen nog in uitkwam. Inclusief het verplicht individueel voorstellen van de spelers aan het publiek. Gelukkig zijn hier beelden van en die wil ik je niet onthouden!

interactie

Mooi om te zien hoe alle zeven thuissupporters en EVV’s eigen Jamilla uit hun dak gingen!!! Wat zou het toch mooi zijn als we ook in Elburg tot dergelijke publieksinteractie zouden kunnen komen. Het protocol hield tijdens de wedstrijd niet op. Na elke rally draaide de ingehuurde dj een gezellig muziekje om publiek en spelers wat op te zwepen. Nou ja, eigenlijk alleen na rally’s die door de thuisclub werden gewonnen. En dus spatte aan onze kant vooral na verloren punten de energie eraf.

foutservice

Het publieksinteractiegebeuren paste ons eigenlijk prima en tegen alle verwachtingen in liepen we soepel uit naar een 0-3 voorsprong in sets. Pas toen Nubbie er tijdens de line-up voor de vierde set op Black&White van Michael Jackson een roestige moonwalk (helaas zijn hiervan géén beelden beschikbaar) uitgooide viel het muntje. We waren ons eigen plezier aan het vergallen door te winnen!! Immers, hoe meer punten voor Apollo, hoe meer muziek. Je begrijpt dat we de zaken in de vierde set maar eens anders aangepakt hebben. De Bornse Bart Pruis kreeg het druk en via een keurige 25-15 nederlaag hebben wij meer gedanst dan op de EVV-eindfeesten van de laatste drie  seizoenen bij elkaar. Om het feest compleet te maken werden we in de kantine door de sympathieke thuisploeg vergast op een prima teamschaal. Kortom, het was weer een geslaagd samenzijn.

Komende zaterdag staan we weer voor een heel andere uitdaging: onze oude vrienden van Lygurcus 2. Je kent ze wel… Niks fonkelnieuwe sporthal, maar good-old Beyum. Niks centercourt, maar serveren via het gangpad. De ploeg in vorm! De ploeg waarvan coach Douma onlangs terecht zei: ‘Dat wij niet bovenaan staan is een raadsel’. Kortom, we staan voor een kansloze missie. Er is maar één ding waar we ons aan kunnen vasthouden. Er wordt gefluisterd dat de legendarische Groningse rockster Loutje Leeuw zaterdagavond is uitgenodigd voor een optreden in sporthal Beyum. En wij houden wel van een stukje muziek. Zeker in combinatie met een stukje publieksinteractie in het Groningse nachtleven… Je hoort van ons!

louleeuwjpg

Contact opnemen met de webmaster