7e Plaats Recreanten EVV op NK in Utrecht

Zaterdag streden de herenrecreantenvolleyballers voor de 2e maal in successie in Utrecht voor de Nederlandse titel. Opvallend is dat het niveau van deze kampioenschappen steeds hoger wordt en de echte recreantenteams hier steeds minder te zoeken hebben. Diverse teams die hier aanwezig zijn hebben oud eredivisiespelers in hun gelederen en dan moet je je afvragen of deze kampioenschappen nog wel een recreatief karakter hebben. Maar goed de EVV heren hebben in Utrecht gestreden voor wat ze waard waren en door hun ongelofelijke inzet uiteindelijk een keurige 7e plaats behaald. De eerste wedstrijd werd met 2-0 verloren ( tegen de uiteindelijke nr 3 van dit toernooi ) maar de tegenstanders kregen het niet kado ( setstanden 18-16 en 20-17 ) De 2e wedstrijd werd een 2-0 overwinning voor EVV , direct hierna moest de heren aantreden tegen de uiteindelijke Nederlandse kampioen. De eerste set werd een kraker van jewelste en op 16-15 achterstand maakte de scheidsrechter een cruciale blunder. Rik Straatman scoorde de gelijkmaker maar de scheidsrechter keurde dit punt af wegens 4x spelen. Felle protesten van EVV volgden en de scheidsrechter gaf toe dat hij fout zat en gaf een dubbelfout en uit de volgende aanval scoorde de tegenpartij hetgeen een verlies opleverde voor EVV met 17-15. Van deze teleurstelling kon de ploeg zich niet herstellen en in de 2e set werden ze dan ook weggespeeld 27-7.

Voor de coach B. Wijnne was er nu veel werk aan de winkel en met veel praatwerk wist hij de neuzen van de EVV-ers weer in de juiste richting te krijgen. De 4e wedstrijd werd dan ook met 3-1 gewonnen. De 5e wedstrijd was er weer een die van groot belang was. De tegenstander van EVV kon zich nog plaatsen voor de halve finale,s als beide sets zouden worden gewonnen. De eerste set was geweldig spannend en eindigde in 19-19 en hierdoor was hun tegenstander uitgeschakeld voor de titel  EVV verloor deze wedstrijd uiteindelijk met 3-1 Al met al gingen de EVV heren tevreden naar de douches, slechts 1 set kompleet zoek gespeeld een aantal gewonnen en gelijk gespeeld maar de kern van de dag was dat de meeste sets nipt werden verloren. Het meest teleurgesteld waren ze nog om het verlies van de set tegen de uiteindelijke kampioenen die door een scheidsrechtelijke dwaling werd verloren. EVV BEDANKT DE HEREN RECREANTEN DAN OOK VOOR DE POSITIEVE RECLAME DIE ZE OP DIT TOERNOOI HEBBEN GEMAAKT VOOR ELBURGER VOLLEYBALVERENIGING.  PROFICIAT MET DE 7E PLAATS.