D2 op visite bij de buurtjes


Henoch… long time no see?
Vanaf deze kant toch maar weer eens een wedstrijdverslag?

Dinsdag 9 februari 2016
Vandaag op het programma Blauw-Wit, (je weet wel de wedstrijd die de vorige keer gestaakt was ivm gladde vloer, waar ik nog zo’n “hilarisch” stukje over had geschreven?, mocht je het vergeten zijn, zou je het aan het bestuur kunnen vragen?)
Met lichte “buukzeerte” ging ik richting ‘t Huiken. (Stress is voor mij nog steeds onlosmakelijk verbonden met volleybal?) Voor de niet platproatende lezers onder ons: buukzeerte=buikpijn?. En NEE ik ben niet aan het stoken en NEE ik zoek geen ruzie…. Mijn moeder(r.i.p.?) is geboren en getogen in het altijd landelijke Oldebroek en mijn vader, heeft ook een groot deel van zijn leven in Oldebroek gewoond, hij heeft nog jaren gespeeld en training gegeven bij Blauw-Wit. Jazeker ook veel familieleden hebben gebald ?? bij deze buurvereniging (het lukt zelfs al zonder versprekingen??) Dus ja platproaten is mij zeker niet vreemd, ik spreek zelfs een behoorlijk woordje over de grens, ik noem maar een “bessum” (=bezem), “de balle” (=bal),  “klomp’n” (=klompen, welke nog steeds gedragen worden, zag ik gisteren verblijd in de kleedkamer?).

plat
Maar nu even een korte samenvatting van de wedstrijd. Zoals gezegd was het een gestaakte wedstrijd en stond het 1-0 voor ons in sets. We begonnen aan de 2de set, 8-1 achter, en in een mum van tijd 13-1 achter? en tja het was ook zo 25-???? (Ik vraag me af of dit boven de 10 is gekomen…) Wat ging het slecht, als een stel bange “kuukens” (=kuikens?) stonden we in het veld. De trainert vroeg aan het begin vd 3e set welk nummer ik was, ik verstond ipv “wat ben je?” “Wat wil je?” Ik met nog steeds sluimerende “buukzeerte” antwoordde strijdlustig “laat ze maar lekker staan….? maar ik moest er toch aan geloven… De 3de set verliep iets beter, maar ook vrij kansloos, vooral op midden kregen we ze om de oren??, nou wat een k.. gevoel als er links en rechts langs je heen geslagen wordt? Er wordt van mij blokkerend toch een hoop verwacht, zou dit te maken hebben met mijn lengte? (1.86 ?).  In de 4de set was het volgens Heidi; “de dood?of de gladiolen?”. En ja hoor we gingen zowaar scoren en ja ja, ik blokte de midden af?? (2x..) Het leuke hiervan is dat dan de “spreekkoren” vanaf de kant, het mooie lied ?,op de wijs van daar wordt aan de deur geklopt, worden ingezet: ?daar wordt iemand afgeblokt afgeblokt afgeblokt?  Ja  aanmoediging is erg prettig en met 6 man/(vrouw?) op de bank lukt dat aardig. (Geen idee of er veel supporters op de tribune zaten ik zie dat niet zonder?). We sleepten er een 5de set uit, maar helaas…..  Handjes schudden, (ik kijk iemand altijd aan als iemand mij feliciteert of bedankt, jij dan??)
Daarna een drankje en tjonge dat was een leerzaam drankje, de weerspreuken/tegeltjeswijsheden stonden daar gewoon op tafel??
❄️Vorst  met nieuwe maan, dan kun je schaatsen gaan❄️
❄️als de dagen gaan lengen, begint de winter te strengen❄️
Ik zeg amen, mooier kan ik niet afsluiten.

Rijden we weg ( Trainert reed) stonden zijn ruitenwissers op standje levensgevaarlijk, maar het was droog, hij had het pas door toen ik hem subtiel vroeg of hij last had vd regen?…. Moet ik me zorgen gaan maken??

Op naar morgen (afgelopen donderdag) dan staat D1 op het programma!

Tot gauw!

Ps dit kost me toch geen 5 zakken snoep??????
?vette knipoog van mij…..
Marieke

Contact opnemen met de webmaster