De beste ballenkinderen komen uit Elburg


Zaterdag 30 januari zijn er 7 kanjers van de mini’s van EVV afgereisd naar het mooie Zwolle. Daar werden ze om 15.30 uur verwacht. De dames van de Regio Zwolle moesten die dag een eredivisiewedstrijd spelen tegen de dames van Set Up ’65 uit Ootmarsum. Omdat het zeer gebruikelijk is om bij deze wedstrijden ballenkinderen te hebben, hadden ze voor deze wedstrijd de hulp ingeroepen van de beste ballenmeisjes en -jongen uit de omgeving en dat waren natuurlijk de mini’s van EVV. Ondanks de drukke agenda’s hadden de kids nog wel een gaatje vrij om deze belangrijke wedstrijd te begeleiden met hun fantastische balrol, aangooi en dweiltechniek!

Om 16.30 uur was het zover, na een serieuze uitleg kwamen de kids gewapend met een blauw energie drankje het veld op en zochten ze hun aangewezen plekje op. De wedstrijd kon beginnen! De ballen werden fantastisch aangegooid door Evi en Esmee nadat ze flink door de dames waren opgepoetst (wat overigens soms ook tot enige oponthoud resulteerde) maar de ballen glommen je tegemoet! Aangezien de ballen af en toe loei hard gespeeld werden, hadden Noa en Maud flink wat werk om de ballen weer uit de tribune te vissen (af en toe stond er een reclame bord in de weg, maar dat was uiteraard de schuld van dat  reclamebord!).  Na de eerste set (en de tweede en de derde) kwamen Annelien en Elvira in actie om het veld weer geweldig te dweilen! (zeer secuur werkje, waarbij je ook nog moet luisteren naar de scheids wanneer je het veld op mag.) En dan als laatste was er een plek achter de scheidsrechter, daar zat Lucas hij moest als enige man in het geheel zorgen dat de ballen van links naar rechts gerold werden. Zeer belangrijke taak om te zorgen dat de ballen de juiste kant op gingen.

balkids2Deze middag werd afgesloten met een heerlijk patatje , ze hebben een geweldige middag gehad en zijn weer een ervaring rijker! Mocht er iemand van u ballenkinderen zoeken , niet verder zoeken dit zijn de beste!!!

Marianne Blaas

Contact opnemen met de webmaster