Alles voor het publiek!

Zoals gebruikelijk was Heren 2 vorige week dinsdag om 20:30 te vinden in ’t Huiken. Alie had zoals gewoonlijk al de spelkaarten klaarliggen en had de frituur al klaar voor onze teamschalen, maar wij moesten helaas melden dat het nog even zou duren voordat wij zo ver zouden zijn. Voor die avond stond namelijk de (inhaal)wedstrijd tegen Hellas H2 gepland. Tijdens de voorbespreking waren wij het gauw over een ding eens, we konden het beste Hellas met de grond gelijk maken, zodat we weer snel onder de douche konden en daarna weer konden toepen. Toen ook onze tegenstander compleet was, Zeevat was later zoals verwacht, vertrokken wij met onze missie richting de kleedkamer.

Tijdens het inspelen werd het echter druk op de tribune. Naast onze harde kern supporters waren er opeens vele andere geïnteresseerden. Aangezien al deze mensen gekomen waren voor een mooi potje volleybal, en niet voor een slachtpartij, begonnen wij toch te twijfelen aan onze missie. Na een kort overleg met z’n allen, besloten wij dat wij voor het publiek er een spannende wedstrijd van gingen maken…

De eerste set toonde al direct aan dat dit zeker lukte. De glansrol in deze set was weggelegd voor onze coach Stefan, die onze jokers inzette en daarmee de 25-21 veiligstelde, spannend genoeg wat ons betreft!

Heren 3 was helaas niet zo’n fan van ons spel, en besloot dat ze het niet verder konden aanzien, wat wij overigens compleet begrijpen. Om te voorkomen dat er nog meer publiek zou vertrekken door ons spel besloten we dat we met een ruimere marge wilden winnen. Dus eindigde deze set met 25-20. Ons doel was gehaald met minimale extra inspanning!

Aan het begin van de derde set schrokken wij toch, aangezien enig rekenwerk resulteerde in twijfel of de keuken nog open zou zijn als wij klaar waren. Ondanks dat wij het publiek een mooie avond gunden, moesten wij toch onze prioriteiten stellen. Net voor het begin van de set herinnerde Harry ons vanuit de andere zaal nog even aan de blokinstructies die hij had gegeven de vorige training.  Dankzij deze instructies kwamen er een behoorlijk aantal balletjes weer terug op de tenen van de aanvallers van Hellas. Hierdoor wonnen wij met 25-15.

Na deze set was het geloof verdwenen bij Hellas. Echter gaven wij ze nog wat hoop, doordat wij voor het einde van deze set al met ons hoofd bezig waren met de welbekende 3rde helft. Hierdoor eindigde deze set in 25-18.

Na een staande ovatie van het publiek, hebben wij op topsnelheid het veld afgebroken en vervolgens de overwinning gevierd!