Daan en de rest….

Op vrijdagavond 4 november stond de uitwedstrijd tegen Dros-Alterno HS3 gepland. Weer een potje op de vrijdagavond!
Als team waren we redelijk compleet. Evert en Lucas waren er niet. Onze coach liep nog wat moeilijk, dus het coachen werd overgelaten aan Manus.

Dan de wedstrijd…. Kort gezegd: we hebben deze avond verloren en gewonnen.

Aan het begin van de wedstrijd verloren we: Alterno was veel beter in het inslaan. Een goede waarschuwing voor ons om vol scherpte aan de wedstrijd te beginnen zou je denken! Maar als we terugkijken naar de eerste setstand, dan lijkt die boodschap van onze coach niet echt te zijn overkomen 🤔 25-14 verlies. Lag het dan ook echt aan de aanval? Nee! Het bleek dat Alterno ook kon ook nog eens heel goed kon serveren, waardoor zij veel punten hebben gescoord. Of was het dat wij niet konden passen….🤔🫢 Nou goed, dat laat ik als middenman maar even in het midden…… 😃

De tweede set leek spannender. We kwamen meer terug in ons spel door zelf ook wat beter te gaan serveren. Dat leek goed uit te pakken, maar uiteindelijk was het toch Alterno die de set binnen haalde. We verliezen met 26-24.

Dan de derde set, het moest nu gebeuren! Onze zegekar lijst met onze overwinningen moest en zal aangevuld worden met deze wedstrijd. Maar wat is dan de oplossing? Onze coach dacht eraan om Daan dan meer even in te brengen als passer-loper. Daan had immers 3 weken vakantie gehad dus die moest wel goed uitgerust zijn voor deze wedstrijd. Dan bleek inderdaad zo te zijn, Steffie kon Daan steeds opzoeken en hij scoorde alles. Ook Rik en Berry begonnen eindelijk warm te worden met aanvallen en door de goede passes van onze libero konden we de set naar ons toetrekken: 15-25

De vierde set was ook prima en was eigenlijk precies hetzelfde als set 3, inclusief zelfde setstand.

Nu moest er een vijfde set komen. Het liep allemaal weer gesmeerd. Daan liet ook nog even zien dat serveren net bowlen is; gewoon heel hard je sprongserves erin brengen en de Alterno wisselt de pionnen uit zijn veld eruit (of de pionnen in het veld vielen zelf om). Na 10 keer serveren en 2-12 voor komen te staan was het goed geweest. Toch wilden we nog even genieten van een potje op de vrijdagavond en uiteindelijk konden we met 9-15 de set binnen halen.

De 3 punten zijn toegevoegd aan de stand, de 3 tie rips zitten vast aan de tas en de 3 punten zijn toegevoegd aan de zegekar.

Volgende week mogen we dan eindelijk een wedstrijd spelen op de zaterdag! De eerste van dit seizoen en dan ook nog eens in Elburg! We hopen veel publiek te zien om 15.00u in de sporthal. Zien we jullie daar?

P.s. Berry, jij moet wassen volgende week!