Dames 1 = kampioen

Na 21 wedstrijden was het dan zover, de laatste wedstrijd van het seizoen. In deze laatste wedstrijd van het seizoen moest het gebeuren. Als er drie sets gewonnen zouden worden, was het kampioenschap een feit.

Misschien goed om eerst terug te gaan naar 2 februari 2019. Rond een uurtje of 5 in de middag zit dames in een kring in de zaal in ’t Huiken. Op de achtergrond zingt de tegenstander: “Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan”. Dames 1 heeft net met 1-3 van concurrent Avior D2 verloren en dat was goed te merken. Nagenoeg het hele seizoen bovenaan staan en dan verliezen van de concurrent met zoveel publiek op de tribune, dat kwam wel binnen. Hoe mooi was het dat een week later VVH D2 ons een handje hielp door te winnen van Avior. Hoe mooi is het om te zien dat iedereen is blijven vechten voor dat ultieme doel: Kampioen worden. Kampioen word je niet tegen de grote clubs maar tegen de kleintjes. Vanaf dat moment begint dames 1 aan een serie waar je u tegen zegt. Zes wedstrijden later heeft dames 1 maar twee sets laten liggen terwijl Avior het moeilijk heeft tegen de kleintjes. Resultaat is, met nog maar 1 wedstrijd te gaan, dat dames 1 twee punten voorsprong heeft op Avior en hierdoor in de laatste wedstrijd bij winst kampioen is.

Vol goede moed en met een overdosis aan gezonde spanning begint dames 1 om 15.30 uur aan de kampioenswedstrijd tegen Spiker D1 in Eerbeek. Hoe het komt is nog steeds niet bekend, maar ten opzichte van een week eerder staat dames 1 erg ontspannen te spelen. Afspraken worden goed nagekomen, er wordt gestreden voor elk punt en kansen op het maken van eigen punten worden benut. Dit resulteert in een 25-12 overwinning in de eerste set. Zoals verwacht gaat Spiker in de tweede set wat vrijer spelen en hierdoor gaat het in het eerste gedeelte van de tweede set gelijk op. Halverwege de set slaat dames 1 op eigen service een gat van 7 punten en dit weten ze goed vast te houden tot aan het einde van de set. De tweede set wordt gewonnen met 25-20. Wetende dat er nu nog maar 1 set gewonnen hoeft te worden begint D1 sterk aan de derde set. Er wordt gelijk een gat geslagen en dit wordt vastgehouden tot 21-13. Vanaf dat moment komt de spanning terug en worden er een paar foutjes gemaakt. Op 24-18 is het dan zover. Het meegereisde publiek schreeuwt: “Één….één….één…”. Goede service wordt opgevolgd met het zoveelste “kill-block” van de wedstrijd. Dames 1 is kampioen en zachtjes begint het te klinken: “Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan”! Ook de laatste set wordt gewonnen en dit betekent weer een 4-0 overwinning voor dames 1.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen mag worden geconcludeerd dat dames 1 dik verdiend kampioen is geworden. Twee jaar geleden is er een weg ingeslagen met een combinatie van eigen jeugd en ervaren speelsters. Met een paar aanvullingen dit seizoen is er een team ontstaan wat geloofde in eigen kunnen. Het afgelopen seizoen is er genoten van de mooie dingen maar zijn moeilijke momenten ook gedeeld met elkaar. En niets is mooier om zo’n seizoen dan met het kampioenschap af te sluiten!