Dames 1 knalt thuus

Om te beginnen nog even een klein stukje over de wedstrijd die we vorige week speelden in Dronten: met een incompleet team speelden we de wedstrijd tegen Libero. Alise kon er namelijk niet bij zijn, en daarom ging Maria voor haar mee. Even heel kort over de wedstrijd: het ging alle sets erg gelijkop, de eerste verloren we met 25-21, de tweede wonnen we met 20-25, de derde hadden we moeten winnen maar verloren we met 25-23 en de vierde wonnen we met 21-25. Uiteindelijk konden we in de vijfde set niets meer opbrengen en verloren we met 15-08. We waren als team totaal anders dan de eerste wedstrijd thuis die we hadden gewonnen met 3-1 en de wedstrijd van zaterdag. Al met al een leermoment die ons gelukkig niet teveel punten heeft gekost.

Oke, even over afgelopen zaterdag: we hadden gelukkig wel een iets betere voorbereiding dan heren 1, geen blessures bij ons (even aftikken) en we mochten zowaar twee keer in ’t Huiken trainenJ dus het gevoel was goed! Helaas liep het behoorlijk uit doordat dames 2 voor ons speelde op het middelste veld en een vijfde set nodig had om de overwinning binnen te halen…

Met Anita en Geke op de buitenkanten, Alise en Rianne op het midden, Marloes op de dia, Lotte als libero en Antina als sv begonnen we de wedstrijd. Nu weten we altijd wel dat Alterno en Dynamo jonge, technische ploegen zijn waar wij altijd lekker tegen spelen en waar we ons eigen spelletje over het algemeen lekker tegen kunnen opbouwen, maar om het dan nog even te doen is een tweede. We begonnen eigenlijk wel aardig, we serveerden aardig maar dat deed Alterno ook dus daar konden we het verschil niet maken. Gelukkig liep het aanvallend redelijk goed, maar over het algemeen werden er gewoon nét iets te veel foutjes gemaakt. Daardoor werd het op het einde van de set onnodig spannend en kwamen wij en zij een paar keer op setpunt. Uiteindelijk was het op 26-27 Alterno die het beslissende punt maakte en dus de eerste set pakte. Beetje jammer…

Even een baalgevoel, maar zaak om dat snel van ons af te zetten en door te gaan met de tweede set. Waar we in de eerste set niet meteen overtuigden, gebeurde dat in de tweede set een stuk beter. Vooral blokkerend werden er weinig fouten gemaakt en de verdediging stond er. Dit in combinatie met een lekkere aanval op de middenpositie en een enorm scorende buitenkant zorgde ervoor dat we eigenlijk eenvoudig uitliepen. Waar Alterno maximaal gebruik maakte van de mogelijkheid om te wisselen, was dat aan onze kant niet nodig en haalden we de set uiteindelijk gemakkelijk binnen met 25-17.

De derde set zakten we iets terug, maar we bleven wel overeind. We liepen gelijk op tot 20-20. Toen kwam Anita (nadat Albertine er even voor haar in was gekomen) er weer in en serveerde de set meteen uit. Met 25-20 wonnen we m dus.

Daarna was het zo’n beetje gedaan met Alterno. We begonnen al met een 5-0 voorsprong op de service van Antina en daarna was het klaar. Met meer sterke services van Marloes en Rianne haalden we de punten heel gemakkelijk binnen. Op 24-15 mocht Laura haar debuut maken bij ons en liet zich meteen zien aan het net door 2 ballen achter elkaar te blokkeren (helaas dekten ze die ballen bij Alterno af) en we wonnen de set met 25-16.

Overall gevoel van de wedstrijd is goed. We stonden er en we hebben lekker gespeeld. Denk dat het publiek een leuke wedstrijd heeft gezien en hopelijk is het een voorbode van wat we jullie nog kunnen laten zien en kunnen we het uitbouwen vanaf hier. Wie weet wat voor moois het seizoen ons dan nog kan brengen!

Aanstaande zaterdag zetten we de serie hopelijk voort om 12.00 in Apeldoorn tegen Alterno dames 3… (hoe verzinnen ze het, Alterno dames 3 en 4 én Dynamo dames 3 en 4 bij ons in de poule, gelukkig scheelt dat een paar kilometers in de uitwedstrijden).

Ook leuk natuurlijk is dat heren 1 ook een goed resultaat wist neer te zetten… beide vlaggenschepen (om de woorden van heren 1 maar eens te gebruiken) doen het goed en wij weten zelfs op dit moment een gedeelde tweede plek te bezetten!!