Dames 1 komt op stoom

8 september, de dag dat dames 1 hun driekamp in Elburg speelt met als tegenstanders HSC en SSS. HSC speelt promotieklasse en is denk ik een van de titelkandidaten dit seizoen. Verder SSS die volgens eigen zeggen ook bovenin moet eindigen.

Maar goed genoeg over onze tegenstanders, uiteindelijk is het een van de vele wedstrijdjes in de voorbereiding op een nieuw seizoen. We waren op Linde na compleet en hadden na de driekamp in Harderwijk 2 goede trainingen erop zitten en de bedoeling van de 2 wedstrijdjes was dan ook duidelijk, meer plezier en communicatie in het veld.

De eerste wedstrijd tegen HSC. We begonnen met Antina, Merel, Laura, Alise, Margriet en Geke die na haar operatie weer voor het eerst een wedstrijdje ging spelen. Van tevoren waren de wissels al bekend dus dat kon niet voor onnodige druk zorgen. In de eerste set werden er iets teveel persoonlijke fouten gemaakt, waardoor de set verloren ging, maar vanaf de kant zag ik wel dat de dingen die we trainen er langzaam inkomen. In de tweede set was het aantal eigen fouten een stuk minder groot en daardoor wonnen we de set dan ook. Met name door een mooie serie opslagen van Rianne. In de eerste 2 sets stonden we met de blokkering ook een stuk beter dan in de eerste wedstrijden, waardoor het achterveld het ook een stuk makkelijker had met verdedigen. In de derde set kwamen we na een dramatische start met 7-1 achter (concentratie???). We verloren deze set uiteindelijk met 15-11. Jammer, maar wel goed om nu mee te maken en niet over 3 weken als de competitie begint.

Tussendoor even met de dames gesproken en een aantal dingen afgesproken en opnieuw aan de bak tegen SSS. Beleving en strijdlust stonden centraal deze wedstrijd. De foutenlast werd minder, de spelverdeling was beter, we scoorden meer aanvallend, verdedigend stonden we beter, en jawel er werd zelf eerste tempo aangevallen (heel goed, Alise). Uiteindelijk wonnen we dan ook met 3-0. Een boel goede dingen gezien,maar ook een aantal dingen die we nog kunnen verbeteren.

Zonder de rest tekort te doen wil ik toch een paar mensen noemen, passend wordt Anita steeds beter en dominanter, spelverdeling verbetert met de minuut en we worden in het veld steeds meer een team. Zijn we er al? Nee nog niet, maar ik ben erg tevreden hoe we het oppakken en omgaan met de veranderingen. Iedereen bedankt voor de inzet.