Dames 1 laat het liggen in eigen huis

Na vorige week niet zo lekker te hebben gespeeld, was het deze week tijd om orde op zaken te stellen. Was de bedoeling. Peter kon er helaas (nog) niet bij zijn, die herstelt thuis verder van zijn operatie. Voor Kay de dankbare taak ons voor die tijd onder zijn vleugels te nemen en ons op het rechte pad te houden. Ondanks deze week hard te hebben getraind om goed voorbereid te zijn op de wedstrijd tegen SSS, leek het alsof alle automatismen afwezig waren tijdens de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd stond SSS voor, zij waren wat scherper en wisten gebruik te maken van hun sterke punten. Wij wisten hier veel te weinig mee te doen. Toch leek het al weer vroeg in de wedstrijd te kantelen. Door goed te serveren en minder fouten te maken kwamen wij weer terug tot 10-10. Toen zette SSS echter weer een stapje extra en liepen ze binnen no-time weer een aantal punten uit. Hiermee was de set dan ook beslist en won SSS deze met 17-25. Tijd om het over een andere boeg te gooien. Toch begon SSS ook deze set met een kleine voorsprong (niet echt natuurlijk, maar die voorsprong was er al heel snel!). Er werd meer gevochtend deze set, maar toch was het verschil merkbaar. Zodra onze service niet loopt, of te makkelijk opgepakt kan worden door de tegenstander, zijn wij ons spelletje een beetje kwijt. Pas toen het 23-19 stond voor SSS, bracht Gwen ons met haar service weer terug tot 23-23, 24-24… en 25-24 voor ons! Toen SSS vervolgens uit sloeg, en de scheids het punt aan ons toekende dachten we dat de set gewonnen maar helaas had Lotte terecht gezien dat het een touché-bal was en draaide de scheidsrechter zijn beslissing terug. Met 25-25 kwam SSS dus aan de service en die maakten het helaas af. 27-25 voor SSS. Zij een set rijker, en wij een mentale dreun rijker. Helaas helaas… Daarna kwam de derde set, die eigenlijk helemaal niet slecht was. We kregen blokkerend eindelijk wat meer vat op de aanvallers van SSS maar tegen het einde van de set waren zij beter. Deze set verloren we terecht met 25-19. Dan is het zaak je klaar te maken voor een laatste set, terwijl de wedstrijd eigenlijk al is gespeeld. Één punt is het hoogst haalbare. Even slikken en doorgaan. Voor deze situatie zijn we het hele jaar nog niet gekomen, nog geen enkele wedstrijd ging met 4-0 verloren. Alle reden de schouders eronder te zetten de laatste set en nog even te knallen. Dit ging deze set eigenlijk best goed. Het leek wel of de spanning er een beetje af was waardoor het makkelijker liep. De blokkering zat er vaak goed bij, verdedigend werd eindelijk wat meer opgepikt en we konden wat druk achter de service zetten. We hadden de hele set lang ongeveer 2 punten voorsprong, tegen het einde van de set verdween die weer waardoor het erg spannend werd! Het kwam weer 25-25 te staan. Dubbeltje kan beide kanten op vallen, helaas viel die in het voordeel van SSS en kregen wij te kampen met onze eerste 4-0 nederlaag van het seizoen. Er had meer in gezeten, maar terugkijken op een slechte wedstrijd? Dat niet… Wij willen de Betsy bedanken voor het tellen, Lotte en Marlon voor het vlaggen en alle supporters die zijn gekomen om ons aan te moedigen, superbedankt! Onze doelstelling is onveranderd, we gaan voor een plek in de top 5 (na deze wedstrijd bevinden wij ons op een 9e plaats). Hiervoor hebben we nog 10 wedstrijden te gaan. Reden voor ons om extra ons best te doen en daarbij hebben we de steun van iedereen nodig! Aanstaande zaterdag spelen wij uit in Nijmegen tegen Heyendaal. Tijd om weer lekker ouderwets te knallen!!