Dames 1 laat wat liggen…

Gisteren speelden we onze tweede thuiswedstrijd alweer, thuis tegen Alterno dames 3. We hadden ons weer goed voorbereid: de hele week is er goed getraind, er was een mini van de week, een tribuneblaadje, spetterende inspeelmuziek en een vaste overtuiging; we wilden het spel van vorige week voortzetten. Ik weet dat er vorige week geen verslag van dames 1 op de site te lezen was, wel jammer eigenlijk want we hebben een fantastische wedstrijd gespeeld tegen Dynamo en we hadden dan ook dik verdiend met 3-1 gewonnen. Voor zover vorige week, nu de wedstrijd van gisteren.

We hadden weer een mini van de week! Marit Boonen was er bij tijdens de wedstrijd. Erg leuk en ze heeft ons geholpen door bij te houden hou de services gingen. Voor de wedstrijd zijn we nog met zijn allen op de foto gegaan (zie onder het verslag).

Nou, de wedstrijd… waar we vorige week meteen goed begonnen, duurde het deze keer even. Ook Alterno leek daar last van te hebben, want de eerste paar punten gingen over en weer. Op dat moment echter pakte Alterno een voorsprong door een goede serviceserie waar wij geen antwoord op hadden. We konden het even niet brengen en het stond dus zo 2-8. Deze achterstand konden wij niet meer goed maken, hoe hard we het ook probeerden. We speelden namelijk helemaal niet slecht en zij waren aanvallend ook zeker niet sterker. Zonde is dan ook dat je eigenlijk de hele set gelijk op speelt, maar dat één serviceserie bepalend is. We verloren deze set met 18-25.

De tweede set konden we gelukkig even helemaal opnieuw beginnen. Vanaf de eerste bal in deze set namen wij het initiatief en moest Alterno volgen. Serverend en aanvallend waren wij deze set een stuk beter en dat was ook te merken, want we stonden binnen de kortste keren met 6-1 voor. Door een paar foutjes werd het nog 9-6 en  uiteindelijk zelfs even 13-13 maar naar gelang de set was duidelijk dat Alterno de onderliggende partij was. Het werd uiteindelijk 25-20 voor ons. Lekker dus.

De derde set lieten we het weer liggen, het goede gevoel van de tweede set verdween een beetje en we lieten de tegenstanders te veel scoren. Op zich ballen die we makkelijk oppikken normaal, maar nu ff niet zeg maar. We kwamen niet verder dan 18-25. Gelukkig hadden we nog een vierde set om wat goed te maken, want een 3-1 verlies zou zeker geen passende uitslag zijn. Vanaf de eerste bal was te merken dat beide teams echt voor de winst gingen. Alterno voor een 3-1 winst, wij voor een 3-2 winst. Tot 19-19 ging het helemaal gelijk op, met spetterende ballen en heel veel spannende rally’s. Voor het publiek denk ik een erg aantrekkelijke partij volleybal. Toen het eenmaal 19-19 stond, konden wij door een serviceserie naar een voorsprong van 23-19 uitlopen, we maakten het vervolgens af en met 25-20 brachten we de stand op 2-2.

Een beslissende vijfde set zou de winst moeten gaan bepalen. En het zou een memorabele vijfde set worden…

We begonnen zoals we de vierde set geëindigd waren, veel beter dan Alterno. We liepen dan ook heel snel uit naar een 7-4 voorsprong. Op dat moment werd een aanval door Alterno finaal uit geslagen maar de scheidsrechter leed denk ik aan een tijdelijke vorm van acute scheelheid want hij besloot deze touché te geven. Een compleet belachelijke beslissing, gezien het feit dat de bal absoluut in geen halve meter van een hand of vinger van EVV in de buurt kwam. Dit betekende natuurlijk dat we wel een beetje over de rooie gingen (en terecht want dat iemand het zóo fout kan zien is echt niet te geloven) want het verschil tussen 4-8, aan service zijn en dus wisselen met 4 punten voorsprong of met 5-7 nog niet wisselen is wel huge…

Uiteindelijk wisselden we met 8-7 voorsprong, liepen we uit naar 12-10, zelfs 13-11 maar we konden het niet verder afmaken. Door zenuwen en frustratie werden er een paar fouten gemaakt en uiteindelijk verloren we de set met 16-14. Eigenlijk een onterechte uitslag want we hadden de overwinning, vooral in de vijfde set, zeker verdiend.

Direct na de wedstrijd heerste vooral nog even frustratie want er had dus zeker meer in gezeten maar goed, we moeten het ook af kunnen sluiten, en dinsdag en donderdag mogen we weer trainen om zaterdag in Millingen aan de Rijn (of all places, wie heeft bedacht dat dat in onze regio moet liggen!!!) aan te kunnen treden. Hopelijk kunnen we daar weer lekker spelen en kunnen we het weer enigszins recht zetten.

Na de wedstrijd zijn we nog gezellig naar Albertina langs geweest, we hadden de kraamvisite aan Milan nog tegoed en zo hebben we de dag dus nog op een leuke manier afgesloten.

Tot slot willen we Ruth en Marlon bedanken voor het vlaggen, Wim voor het tellen, Gerard voor het invallen als tweede scheidsrechter en natuurlijk het publiek dat er was om ons aan te moedigen! Ook willen we natuurlijk Marit bedanken dat ze mini van de week wilde zijn, heel erg leuk!