Dames 1 neemt 4 punten mee naar Elburg

Met een bijna compleet team, alleen Linde was afwezig, vertrokken we naar Heino. Voor onze eerst uitwedstrijd tegen Hevo. We begonnen de wedstrijd met dezelfde opdrachten als vorige week, servicedruk om zo in de rally te komen en te scoren. We speelden tegen een jong team. De eerste set voldeden we prima aan de opdrachten. We hadden de tegenstander met onze service onderdruk. Het 1ste tempo liep erg goed, zo scoorde Alise veel punten en ook blokkerend was ze sterk. De eerst set hebben we met 9-25 gewonnen en de tegenstander wakker geschud. Dat was dan ook te merken in de tweede set. De tegenstander ging beter spelen en bij ons verdween de beleving en een stukje concentratie. Na hard knokken is het alsnog gelukt om de set binnen te slepen met 22-25.

De derde set pakten we weer het gevoel van de eerste set op en dat leverde een goed resultaat op. Een sterke blokkering van Alise en Antina, waar niks meer langskwam. Mooie aanvallen van Geke en Margriet waar de tegenstander het moeilijk mee had. Een overwinning van 16-25. De laatste set werd de servicedruk minder en de tegenstander had steeds meer ballen, er ontstonden lange rally’s. De gehele set liep het gelijk op. Het eind werd spannend, we bleven gelijk aan elkaar lopen. Helaas heeft Hevo de laatste set gewonnen met 26-24.

Desondanks alsnog een overwinning van 3-1. Vier punten erbij net zoals vorige week. Op naar de volgende wedstrijd. Aankomende zaterdag thuis in het Huiken tegen Gemini om 14.30 uur.