Dames 1 niet overtuigend

Zaterdag mochten we weer spelen, nu in Twello tegen Voorwaarts. De vorige wedstrijd ging thuis verloren, maar was van die wedstrijd was bijgebleven was vooral dat we erg slecht hadden gespeeld. Toch wel wat goed te maken dus. Toen we aankwamen bleek al dat de omstandigheden niet ideaal waren, behalve dat we afgelopen week te maken hebben gehad met (diverse) ziekten en Peter helaas niet aanwezig kon zijn (wat overigens uitstekend werd opgepikt door Kay), bleek dat de ruimte in de zaal beperkt was. Geen ruimte voor sprongservice en aan de zijkant van het veld begonnen de wandrekken. Maar goed, het is een kwaliteit je daar niet door af te laten leiden… We begonnen redelijk. De service was ondanks de beperkte ruimte redelijk goed geplaatst en de aanval scoorde gewoon. Niets aan de hand dus en omdat we de hele set door druk konden houden, wonnen we de set met 22-25. We stonden nog met 18-24 voor, maar Voorwaarts kwam nog een aardig eindje terug voor we het af konden maken. De tweede set zakten we een eind terug met zijn allen, dingen die normaal gesproken vanzelfspreken zijn, waren er niet. De service was niet goed genoeg, de pass was zwaar onder de maat en de aanval was niet overtuigend. Met als resultaat dat we de hele set achter de feiten aan liepen leek het wel. Natuurlijk bleven we vechten en scoorden we bij vlagen goede ballen, zij scoorden er alleen iets meer en 25-20 was het eindresultaat. De derde set was een geval apart. We begonnen diep triest met een 9-0 achterstand. Toch pakten we het daarna heel goed op en langzaam maar zeker vochten we ons terug in de wedstrijd. Helaas was het gat nét iets te groot en verloren we met 16-25… De vierde set begonnen we weer een stuk beter. Tot 11-11 ging het gelijk op maar daarna maakten wij een foutje, zij scoorden een punt, de scheidsrechter gaf een bal voor Voorwaarts die duidelijk voor ons was (zeiden zelfs de Voorwaarts-supporters, helaas misten we lijnrechters!) en het gat was 4 punten. Toen was het gedaan met ons. Gebeurt met Geurt. 19-25 voor hullie en een 3-1 nederlaag. Helaas geen volle tas met punten uit Twello maar met dan ene puntje erbij begeven wij ons nog steeds op een 8e plek in de competitie. De komende tijd hebben we rust. Zaterdag zijn we vrij, maar donderdag 18 februari spelen we thuis tegen Gemini om 8 uur. Daarna spelen we pas 6 maart weer! Kortom, een rustige maand en tijd alles weer even op scherp te zetten!