Dames 1 pakt punt bij Scylla

Afgelopen zaterdag speelden de Dames hun uitwedstrijd tegen Scylla uit Wageningen. De verwachte sneeuw en wind was de reden om eerder te vertrekken dan normaal. Met 10 speelsters, waaronder Linda Koops ter vervanging van Antina (vakantie), inval trainer/coach Kay Bosscha en enige supporter Arnoud Daalmeyer vertrok het gezelschap vol goede moed naar Wageningen.

De reis verliep prima en rond kwart voor drie liepen wij de kantine van sporthal vlinder binnen. Na een bak koffie en thee was het omkleden en voorbereiden op de wedstrijd.

De eerste set begon met spelverdeelster Linda, diagonaal Jarissa, op de midden Maria en Saskia en als passer loper Albertina en Marloes. Albertine speelde als libero.

Het begin van de eerste set nam Scylla een behoorlijke voorsprong, 12-5. Hierna kwam EVV sterk terug door goede serve serie van Albertina en Marloes. Daartegenover maakte Scylla veel fouten met  serve en aanval. Dit was ook het verschil aan het einde van de set. Na een 21-19 achterstand namen de dames een brutale 24-22 voorsprong. Scylla scoorde nog 23, maar in de daaropvolgende aanval van EVV was de eerste set binnen. Een mooie opsteker.

In de tweede set een totaal ander beeld. Scylla had een geweldige  serve. EVV had hier geen vat op en keek snel tegen een 8-1 achterstand aan. Time-outs, positiewisselingen en wissels leverden niets op. Scylla had ons in de tang. Het leverde een gevoel van onmacht op waar wij geen antwoord op hadden. We konden het ritme uit de eerste set niet terughalen. Uiteindelijk 25-8 setverlies. De derde set was gelijk aan de tweede: 25-11.

In de vierde set een andere opstelling die in het begin goed uitpakte. Tot 15-15 ging het gelijk op. Hierna maakte Scylla wederom het verschil met de serve. Aan het einde nog een opleving, maar wij kwamen niet verder dan 18 punten en verloren de wedstrijd met 3-1.

De servedruk van Scylla heeft het verschil gemaakt. De pass was beneden het niveau . Linda heeft als spelverdeelster een prima wedstrijd gespeeld.  Ze heeft er alles aan gedaan  om de bal bij de aanvalsters te brengen.

Wij wensen Peter een voorspoedig herstel na zijn operatie. Met frisse moed en ervaring rijker gaan wij op naar de volgende wedstrijd.