Dames 1 speelt prima eerste wedstrijd en gaat aan de leiding in de regiodivisie!

Jaja de competitie is weer van start gegaan… dat is wel een wedstrijdverslag waard! Gelukkig hebben we goed nieuws, want na deze eerste competitiewedstrijd gaan we aan de leiding in de regiodivisie!

Met de nationale beker in ons achterhoofd was het wel duidelijk dat we er de competitie een stapje bij moesten gaan doen. Het had er wel voor gezorgd dat het hele team uiterst gemotiveerd was en dat iedereen erg veel zin in de wedstrijd had. Dat deze op dinsdagavond plaatsvond, maakte verder niet zoveel uit. De eerste set begonnen we sterk. Eerlijk is eerlijk, de dames van Dynamo maakten in het begin veel aanvals- en servicefouten maar je zou ook kunnen zeggen dat wij die afdwongen natuurlijk. Aanvallend scoorden we veel met Geke en Albertine op de buitenkant. Alise en Rianne bezetten het midden en Marijke als spelverdeelster en Marloes als diagonaal maakten het team compleet. Met Anita, Laura en Antina op de kant en Belinda nog even in haar normale kleren, hebben we dus afscheid genomen van Albertina, Maria en Monique en hebben we versterking van vier nieuwe speelsters gekregen, Belinda, Geke en Anita op de buitenkant en Laura op het midden. Eigenlijk bleek dinsdag wel vanaf het eerste punt dat we er als team staan. De vechtlust was voelbaar en de overtuiging duidelijk aanwezig. Tegen het einde van de set was het verschil jammer genoeg erg klein. Antina mocht haar rentree als niet-zwangere speelster van dames 1 maken en mocht de laatste paar punten van de eerste set spelen. Deze werd gelukkig gewonnen met 26-24 want het was dus nog wel even spannend.

De tweede set liet gelukkig een wat beter beeld zien. Wederom werd er aanvallend en serverend veel gescoord en dat leidde al snel tot een mooie voorsprong. Eigenlijk vrij eenvoudig werd deze set gewonnen met 25-18.

Hoewel Peter ons nog wel waarschuwde, was de sfeer na deze eerste twee gewonnen sets een beetje jolig en moesten we die derde set weer vol gaan. Helaas hadden we daar een klein beetje moeite mee, de concentratie was wat verminderd en het ging even niet zo makkelijk als in de tweede set. Halverwege kwam Antina er weer in maar dit mocht ook niet baten want tegen het einde van de set was het helaas toch Dynamo die aan het langste eind trok en we verloren deze set met 23-25.

Iedereen besefte wel dat het zonde was en vooral onnodig en dat we die vierde set dus vol aan moesten grijpen want we wilden de punten natuurlijk in eigen huis houden en niet Dynamo alsnog de kans geven om de wedstrijd te winnen. Even op scherp gezet na die domme derde set, vlogen we door de vierde set. Binnen no-time stond het iets van 10-0 voor ons op ik dacht de service van Rianne doordat de blokkering stond, de verdediging de ballen pakte en de aanval het afmaakte. Dynamo kwam er niet meer aan te pas, serverend en passend konden ze het niet meer aan. Anita kwam er aan het einde van deze set in en had de eer het laatste punt binnen te slaan waardoor we deze set wonnen met 25-12.

Helaas kunnen we van deze wedstrijd zeggen dat we een punt hebben verloren, want het was zeker niet nodig die set te verliezen maar we kunnen met name ook positief zijn over de wedstrijd want we waren er. Als team stonden we er en het gevoel was en is goed. We hebben de week goed afgesloten door op vrijdag op de bruiloft van Rianne (vandaar ook de wedstrijd op dinsdag en niet zaterdag) met het hele team een feestje te hebben gebouwd. En wat hebben sommige mensen ons toch verbaasd! We kunnen wel zeggen dat we elkaar weer wat beter hebben leren kennen… Zo dachten we wel te weten dat Lotte niet zonder haar mobiel kon (want als Lotte denkt haar mobiel kwijt te zijn is de sporthal te klein) maar als je in je feestjurk geen zakken hebt en je tóch je mobieltje ergens kwijt moet (met het risico dat je gebeld wordt en de lichtjes van je mobiel gaan branden)… naja dan moet je Lotte maar vragen waar je hem het beste kunt verstoppen. Zo hebben we Anita beter leren kennen doordat ze het nummer ‘in de blote kont’ van ‘mooi wark’ van het eerste woord tot het laatste woord mee wist te zingen en weten we nu van Geke dat die steevast voorop in de polonaise loopt. Die we vrijdag dan ook zeker vijf keer voorbij hebben zien komen. Verder denk ik wel dat we kunnen stellen dat de meeste gasten zich zeker met of om ons hebben vermaakt maar wat hebben we een leuke avond gehad! Nogmaals, Rianne en Machiel gefeliciteerd en bedankt voor de leuke avond.

Nu weer terug naar de normale werkzaamheden, aanstaande zaterdag spelen we om 17.00 uur tegen Libero in Dronten, daar mogen we onze koppositie proberen te verdedigen (we zeggen er maar even niet bij dat er nog maar twee uitslagen zijn ingevoerd maar wat maakt het uit, we staan bovenaan!!).