Dames 1 speelt spetterende wedstrijd

Op papier leek de wedstrijd van EVV tegen SSS uit Barneveld een spannende wedstrijd te gaan worden. EVV stond namelijk voor zaterdag op de vierde plaats in de regiodivisie en SSS op de vijfde plaats, met maar één punt verschil. Een voorbode voor de wedstrijd. Dat bleek ook wel, want vanaf het moment dat de teams met inspelen begonnen, was de spanning merkbaar. Daarnaast was de tribune in ’t Huiken vol met supporters om de dames te ondersteunen.

EVV begon de wedstrijd met enorm veel scherpte en dat was meteen te merken aan het spel van de dames. SSS kwam meteen onder druk te staan en kropen in hun schulp. Die eerste set leek niets mis te kunnen aan de kant van de Elburgers en ze denderden over SSS heen. Vooral Alise Verweij, de boomlange middenspeelster liet geen enkele bal het net passeren en met een snoeiharde aanval kon SSS geen enkele grip op haar spel krijgen. Op de buitenkanten zorgden Marloes Hamelink  en Albertine Kruithof voor de aanval en het team werd compleet gemaakt door Rianne Tijmes op het midden, Monique Bastiani op de diagonaal en Antina van Boven als spelverdeelster. Naast deze overtuigende aanval werd er goed geserveerd door onder andere Albertine Kruithof, en  de set ging uiteindelijk dan ook vrij gemakkelijk en zeer overtuigend met 25-17 naar EVV. De tweede set leek de euforie nog teveel door te werken, want EVV kon het spel niet vasthouden. SSS nam het initiatief over en kon de pass van EVV ontwrichten door goed te serveren. Deze set hadden ze een antwoord op de goede aanval van EVV en ze konden dit omdraaien waardoor SSS deze set uiteindelijk won met 19-25. De derde set was weer andersom. Het spel was niet zo goed en spectaculair als in de eerste set, maar in de loop van de set kon EVV langzaam maar zeker een kleine voorsprong opbouwen. Dit leidde dan ook tot een 24-20 voorsprong. Normaal gesproken biedt deze voorsprong een ruime marge om de set winnend af te sluiten, maar op dat moment sloeg de spanning weer toe en SSS maakte hier dankbaar gebruik van, en met een goede serviceserie konden zij de set ombuigen naar een 24-26 uitslag. 2-1 dus voor SSS en de reacties aan de kant van EVV waren ronduit teleurgesteld. Dit leek aan het begin van de vierde set uit te gaan lopen op een domper en een onterechte 3-1 nederlaag want binnen de kortste keren stond het 0-5 voor SSS. Gelukkig kon EVV het daarna op de service van Marloes Hamelink en Alise Verweij weer helemaal goedmaken. Deze series werden opgevolgd door een serie van Albertine Kruithof en zo werd 0-5 omgebogen naar 13-7 en 20-12. Een complete revanche dus en de set werd dan ook met 25-20 gewonnen door EVV. Een beslissende vijfde set moest gaan uitmaken wie de winnaar zou gaan worden. SSS nam meteen de leiding en liep uit naar 4-1. Daarna kwam EVV weer terug naar 7-7 en ging zelfs met 8-7 aan de leiding met het wisselen van speelhelft halverwege de set. Het werd uiteindelijk een regelrecht gevecht welke jammer genoeg voor de Elburgse dames met 13-15 werd gewonnen door SSS. Desalniettemin kijkt de trainer/coach van EVV, Peter Gaillard, terug op een goede wedstrijd waarin beide teams moesten vechten voor elk punt. Het publiek heeft kunnen kijken naar een spannende wedstrijd waarin iedereen werd getrakteerd op een prachtige pot volleybal. Na deze wedstrijd delen beide team de derde plaats in de regiodivisie. De komende wedstrijden zal gaan uitwijzen welk team de aansluiting bij de top kan gaan maken. Aanstaande zaterdag spelen de dames van EVV thuis om 14:30 in ’t Huiken tegen de nummer twee uit de poule, Voorwaarts uit Twello.