Dames 1 wint derby van Oldebroek!

Afgelopen zaterdag stond om 16.00 uur de wedstrijd gepland tegen Blauw-Wit uit Oldebroek. Zoals Robert voor de wedstrijd al opmerkte: Ik hoef jullie volgens mij niet te motiveren… We waren van plan het meerendeel van de punten mee naar huis te nemen, want verliezen in Oldebroek… liever niet!

De eerste set kwamen we meteen op een voorsprong. Onder andere door een serviceserie van Jarissa kwamen we op een stand van 14-8. Helaas kroop Blauw-Wit steeds een puntje dichterbij en liepen ze op het einde van de set een paar punten uit. Op een stand van 24-20 drong bij ons het besef door dat we de set gingen verliezen als ze nog een puntje maakten, dit wilden we natuurlijk koste wat kost voorkomen. Risette serveerde ons daarop naar een gelijkstand. Maar we vergaten de laatste twee punten te maken en Blauw-Wit pakte de set met 27-25. Wat baalden we daarvan!!

Dit was trouwens wel een goede motivatie want we wilden natuurlijk wel winnen. Marieke begon met serveren, en dit deed ze meteen 6 keer. We speelden echt een stuk beter, Maria scoorde veel ballen op de midpositie en ze wisten niet wat ze in de verdediging moesten want we scoorden bal na bal. Hierdoor kwamen we op een voorsprong van 17-6! We lieten de Oldebroekers nog terug komen want we wonnen de set met 25-19.

De derde set liep wel lekker. Service liep goed, aanval scoorde en we wonnen de set vrij eenvoudig met 25-18.

De vierde set zette Blauw-Wit een tandje bij want hoewel we 15-7 voor kwamen te staan, kwam Oldebroek terug tot een stand van 22-21. We hadden de set nooit weg moeten geven maar helaas won Blauw-Wit deze set met 25-23.

Toen de vijfde en laatste set… Beide teams waren vastbesloten te vechten voor het puntje, maar vooral voor de eer. Want we wilden absoluut niet van elkaar verliezen!!

Blauw-Wit begon de set iets beter en kwam op een 10-5 voorsprong. Robert nam een time-out en daarna kwamen we terug tot een stand van 12-11. Oldebroek kwam vervolgens op 2 wedstrijdpunten (14-12) maar we kwamen gelukkig terug tot een stand van 14-14. Wat een spanning! Wij pakten het volgende punt waardoor wij met 15-14 op een wedstrijdpunt kwamen. Helaas maakte Blauw-Wit het punt en met een stand van 15-15 was het wel heel erg close. Gelukkig maakten wij de volgende 2 punten en wonnen we de set en de wedstrijd!!!

Hierbij bedanken wij het publiek (want er waren heel veel mensen uit Elburg komen kijken) en de meiden op de bank want het was een hele belevenis!

Hopelijk gaat het vanaf nu iets beter, want we hopen nog steeds te eindigen in de top!