Dames 1 wint eerste ronde van de beker

Afgelopen zaterdag stond er voor ons voor het eerst een officiële wedstrijd op het programma. Wij speelden namelijk de eerste ronde van de beker tegen E.S.V. uit Elspeet en Langhenkel/HEC uit Heerde. Om half 12 zouden we de eerste wedstrijd moeten spelen, dat betekent 10 uur vertrekken! Wat een tijd… (vooral als je vakantie had). Maar goed, na ons teamweekend is wel gebleken dat een aantal van ons prima kunnen presteren voor 12 uur ’s ochtends (en anderen wat minder…) dus daar hadden wij onze hoop dan maar op gevestigd. Toen wij in Heerde arriveerden, werden we meteen teruggefloten: ‘Tassen in de gang!’ en ‘Jongedame, er zitten boterhammen in dat zakje, maar die mag je hier niet opeten!’ We misten nog net de bezem en de mogelijkheid tot nablijven maar de associatie met de conciërges op de middelbare school was snel gemaakt. Maar goed, daar laten wij ons natuurlijk niet door afleiden. De eerste wedstrijd mochten we tegen E.S.V. We begonnen redelijk goed, misschien iets te veel servicefouten maar desalniettemin waren we duidelijk beter. De set ging ook erg ruim gewonnen. De tweede set begonnen we met een bijna compleet ander team (met een selectie van 11 speelsters kan dat). Dat was even wennen dus het begin was een beetje wankel maar we konden het weer goed oppikken waarna ook deze set ruim door ons werd gewonnen. Toen mochten we even pauze houden! Pas de derde wedstrijd hoefden we weer te spelen dus we konden even op de tribune genieten van(het spel van) de mannen naast ons aan het spelen waren. Door middel van allerlei  aanmoedigingen hebben wij ons prima vermaakt op de tribune! Toen deze afgelopen was, begon de tweede wedstrijd in onze poule. Helaas voor ons werd dat een 3-setter en moesten wij langer wachten voor we weer konden beginnen. Toen bleek dat HEC de tweede wedstrijd had gewonnen, zou de winnaar van de derde wedstrijd de uiteindelijke winnaar van de dag zijn, en dus een ticket naar de volgende ronde van de beker verdienen. We begonnen even niet al te best. Denk dat de rust in de benen was gezakt want het wilde allemaal niet zo. Pas halverwege de set kregen we grip, maakten we minder servicefouten en konden we scoren in de aanval. Toen was het ook klaar. Tegen het einde van de set kwamen we langszij en konden we de set vervolgens binnenhalen. De tweede set was veel minder spannend. Al vanaf het begin waren wij de bovenliggende partij en daar kon HEC niets tegen doen. Vooral op ons midden hadden ze geen grip. Met daarnaast een goede service kwamen we geen enkel moment in gevaar. Met 2 keer een 2-0 overwinning hebben we ons dus geplaatst voor de volgende ronde van de beker! Maar goed, eerste moeten we ons maar eens bezig gaan houden met de competitie. Aantaande zaterdag spelen we onze eerste wedstrijd om 16:00 uur thuis in ’t Huiken! Kom dus allemaal kijken hoe wij onze eerste wedstrijd gaan spelen, wij hebben er in ieder geval zin in!