Dames 1 wint wederom

Hier is een wedstrijd die zeker een verslag waard is (wederom)…. Zoals onze trouwe supporters weten zijn we eigenlijk helemaal niet zo slecht bezig, helemaal gezien de toch wel aanwezige personele veranderingen dit nieuwe seizoen. Maar ja, als je eigenlijk zo goed start, moet je het ook wel door kunnen zetten. Van tevoren wisten we dat we een lastige wedstrijd zouden gaan spelen tegen Alterno 3. Dat had te maken met ten eerste het tijdstip (toch even wennen; 12.00 ’s ochtends al een wedstrijd (en het dan óók nog voor elkaar weten te krijgen zelfs zo vroeg al uitloop te krijgen)), ten tweede met het feit dat je in de Alterno-hal speelt op een soms wat gladde houten vloer met een Alterno-gezind gevulde tribune zo’n twee meter van de zijlijn af, en ten derde met het feit dat je speelt tegen een ploeg dat problemen altijd volleyballend oplost en dat beschikt over een altijd aanwezige servicedruk en een goede verdediging. Aan de andere kant, juist omdat ze zo graag blijven volleyballen, betekent het dat ons spelletje over het algemeen goed tot haar recht komt.

Zoals al opgemerkt, lukte het Alterno niet zelfs om 12.00 uur  ’s ochtends op tijd te laten beginnen, waardoor we in een bijzaaltje warm moesten lopen. Overigens zonder Marijke, die voor een onderzoek aan haar darmen in het ziekenhuis ligt… alle beterschap voor haar!! De eerste set schoten we uit de startblokken. Eigenlijk met name serverend maakten we het verschil want in de rally waren we redelijk gelijkwaardig. Al met al hadden we meteen een flinke voorsprong te pakken en dit werd alleen maar uitgebouwd gedurende de set door een serviceserie van Marloes die ons van 4-8 naar 4-15 voorsprong bracht. Uiteindelijk wonnen we de set dan ook (te) makkelijk met 16-25. De tweede set was het eigenlijk een beetje omgekeerd, binnen no-time stonden we 2-10 achter (Peter was met 2-6 al door zijn time-outs heen) en dit konden we niet meer goed maken. Hoe het kwam, kwam het, maar we misten servicedruk, concentratie en overtuiging en de set was bijzonder vlot verloren. De derde set probeerden we het weer op te pakken, en hoewel zij meteen een serviceserie neerzetten, vochten wij ons terug van een achterstand van 6 punten naar een achterstand van 2 punten. Helaas konden we het niet goed genoeg vasthouden en liep Alterno verder uit. Pas tegen het einde van de set leek het besef door te dringen dat áls we wat wilden, we het toch echt zelf en binnen niet al te lange tijd klaar moesten spelen. We konden ons weer wat terugvechten en hoewel we wisten dat het waarschijnlijk niet genoeg was de derde set binnen te slepen (wat bleek, want die ging met 25-19 verloren), hadden we in ieder geval de ommekeer ingezet.

En dat bleek! In de vierde set leek er eigenlijk wel een heel ander team in het veld te staan, vanaf het begin vochten we ervoor. Hierdoor ging het heel gelijkop tot halverwege de set. Op de service van Geke liepen we uit naar een 23-16 voorsprong. Het werd 19-24 en daarna kwam Alterno weer heel dichtbij. Gelukkig voor ons was Alterno op 23-24 aan service en misschien konden ze niet zo goed met die druk omgaan want zij serveerden uit en wij wonnen de set met 23-25. De ontlading was groot. Eigenlijk hadden we die vijfde set voor de poorten van de hel weggesleept en dat we die overwinning nu ook binnen wilden halen stond als een paal boven water.

Misschien waren het de zenuwen, of de ontlading van het winnen van de vierde set, maar het kwam er aan het begin van de vijfde set niet echt uit. Alterno begon in ieder geval een stuk scherper en ze liepen  uit naar 5-0. Ach ja, als we er dan toch waren, laten we er dan ons laatste beetje energie uithalen en er toch nog voor proberen te gaan. Hoewel dat in een vijfde set tot de 15, misschien een beetje in verloren positie is. Op de service van Antina konden we echter weer een vuist maken en kwamen we zelfs tot een 5-6 voorsprong. Nadat het 7-7 werd was het helaas toch Alterno die met een 8-7 voorsprong de wissel inging. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we vanaf dat moment echt hebben moeten knokken. En dat was te zien. Veel ballen werden nét nog even van de grond gehouden en we waren scherp. Uiteindelijk op een stand van 13-13 (time-outs had Peter verbruikt op 3-0 en 7-6) kwam Laura in het veld voor Alise, die op dat moment aan de kant stond voor de Lotte de liber… dus: Lotte eruit, Alise erin, Laura wisselen met Alise, Laura eruit, Lotte erin. Denk even in plaatjes, misschien helpt dat… in ieder geval: Alterno was een beetje van hun stuk want de opmerkingen vlogen al onder het net door: “maar dit heeft toch helemaal geen zin!” uhm… ff denken…. nee….. eigenlijk niet maar daarom juist wel! En het hielp want we wonnen daarna de vijfde set met 13-15 en de wedstrijd dus met 3-2.

En dan… het zwarte gat… want wat een raar gevoel om zo vroeg al weer thuis te zijn. Doe ons dan toch maar een thuiswedstrijd om half 3 (en heren 1 er achteraan om 5 uur). Gelukkig hebben we die tegen Alterno 3 nog tegoed!

En o ja, door deze overwinning staan we nu op een gedeeld derde plek met Gemini. Arvevo stond gedeeld tweede met ons, maar die hebben zaterdag met 3-1 gewonnen van Libero dus die staan nu een puntje voor. Scylla staat bovenaan met een voorsprong van 3 punten.

Aanstaande zaterdag zijn we vrij, maar vrijdag 28 oktober mogen we weer spelen, en wel uit in wederom Apeldoorn, om 19.15 uur tegen Dynamo dames 3.