Dames 4 wint van KOPLOPER!

Met een weeralarm op komst, trotseerden we toch de sneeuw en kou, om te kunnen volleyballen. Met niet al te veel verwachtingen vertrokken we richting Apeldoorn.Wij (dames 4) op de tweede plek en (Dynamo Apeldoorn) op de eerste plek. Waarvan Dynamo nog maar 4 sets had verloren en wij inmiddels al 10.

Het beloofde een leuke wedstrijd te worden.  Dynamo, een jong sterk team tegenover Evv, een diesel die op gang moet komen, maar een team dat een echte doorzetter blijkt te zijn.

Het inlopen was meteen erg inspannend, omdat de zaal onwijs groot was. Sommige vonden de lijnen wel erg fel en de tribunes wel erg groot. Alhoewel lege stoeltjes nou niet zozeer bedreigend hoeven te zijn J

De eerste set begonnen we gespannen. Er werd onzorgvuldig gespeeld en we gaven de punten te makkelijk aan Dynamo. De communicatie binnen het team verliep niet goed en daardoor kwam ons eigen spel niet op gang. We verloren deze set dan ook met 25-10

De tweede set kwamen de passes goed aan bij de spelverdeelster en daardoor kon er ook meer worden aangevallen. Hier  maakten de aanvalsters dan ook dankbaar gebruik van.

Het was een erg spannende set, waarbij we tot aan het eind gevochten hebben. We wonnen deze set dan ook verdiend met 25-23.

De rollen werden omgedraaid, want nu stond het inmiddels 1-1. Het kon alle kanten op gaan en dat wisten ook de dames van Dynamo. Die zeker niet van plan waren de wedstrijd te verliezen.

De derde set stonden we erg ver  voor, maar door een aantal fouten van onze kant en de harde smashes van de andere kant, kwam Dynamo weer op gelijke stand.  In de time-out hadden we afgesproken, vooral lekker te blijven spelen, en de rust er in te houden. Dit had effect, want op het laatste moment wonnen we deze set ook met 26-24.

En toen de laatste set.

We stonden met 2-1 voor en we waren van plan om de wedstrijd  niet meer uit handen te geven. Dynamo werd steeds stiller en het leek alsof ze minder fanatiek waren dan de eerste set. Hier konden wij ons voordeel uithalen.  We wonnen de laatste set uiteindelijk met 25-22.

Na afloop waren we in opperbeste stemming, waarbij iedereen een waardevolle inbreng had geleverd, om deze wedstrijd te winnen.

Met een grote glimlach verlieten we de kleedkamer en met een drankje proosten we op een welverdiende overwinning in Apeldoorn.