De Kraker: De oude garde VS De toekomst


!!(Geschreven vanuit het perspectief van Heren 3)!!

Afgelopen zaterdag stond DE wedstrijd van 2022 op het programma, het Elburgse onderonsje tussen EVV HS4 en EVV HS3! De oude garde tegen de toekomst. Mooi Wark tegen Bromfiets. Een geweldig affiche tussen de nummer 1 en 2 in de competitie. 1 ding was op voorhand al zeker; de 5 punten bleven allemaal in Elburg!

De vrijdag begon niet zo heel erg lekker voor ons. Onze meest ervaren speler, steun en toeverlaat en tevens ook onze enige spelverdeler Joost, stuurde ons een berichtje: ‘Helaas slecht nieuws jongens, jullie zullen het vnv zonder mij moeten doen. Ben ziek, al een aantal keer lopen overgeven, koorts en spierpijn.’ (bron: De Whatsappgroep van Heren 3). En daar zit Patrick dan… zonder spelverdeler tijdens de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Gelukkig stond er iemand te popelen om Joost over te nemen; Jurjan! 

Helaas moesten we het dus doen zonder Joost en Robert. Tenminste, dat dacht Heren 4! Robert zou namelijk niet aanwezig zijn bij de wedstrijd. Maar tot grote verbazing én schrik van de oude garde kwam hij ineens toch opdagen! Ook werden wij vrijdag versterkt door een smurf uit JB1. Milan sloot voor het eerst bij ons aan. Heren 4 had versterking opgetrommeld en niet de minste van allemaal. De oud-speler en huidige coach van Heren 1 sloot bij ze aan; Henoch Snuif. Een echte angstgegner  Nadat er wat gedronken was in de kantine en er onderling wat woorden en blikken waren uitgewisseld tussen beide teams, verdwenen ze allebei in een andere kleedkamer: Heren 4 in de thuiskleedkamer en Heren 3 in de gastenkleedkamer. In de zaal ging het er vrij gemoedelijk aan toe. Tijdens het inslaan werd er een aantal keer ‘RECHTDOOR’ geschreeuwd vanaf beide kanten, maar verder bleef het rustig.

Het fluitsignaal van Lucas klonk en de Bromfiets schoot uit de startblokken. De eerste set werd zeer overtuigend gewonnen! De Bromfiets bereikte een topsnelheid van 25 punten, terwijl Mooi Wark niet verder wist te komen dan 12 punten. De tweede set was, net als vorige week, een kopie van set 1. Ook deze set eindigde 25-12 in het voordeel van Heren 3. Hierbij nog wel een speciale vermelding voor Milan, die er bij 23-12 inkwam en vol overtuiging de 24-12 binnensloeg, waarna de set werd binnengesleept. Verder bleef Milan foutloos deze wedstrijd met een geweldig percentage: 1 bal geraakt, 1 punt. Echter bleek de oude garde een diesel. In de derde set kwamen ze steeds beter in de wedstrijd en werd het spannender dan de vorige twee sets. Maar ook in deze set kwam de Bromfiets van Heren 3 als eerste over de streep met 25 punten en eindigde de set in 25-20. Maar toen was de oude garde pas goed opgewarmd en kwamen ze pas aan met Mooi Wark. In de vierde set hadden we het zwaar, heel zwaar. Na een aantal goede serviceseries vanaf de kant van Heren 4, keken we tegen een overweldigende achterstand aan, waarvan we helaas niet meer wisten te herstellen. De benzine was op en de Bromfiets strandde op 13 punten. De laatste set ging dus verloren met 13-25 in het voordeel van Heren 4. Dus de punten waren verdeeld: Heren 3 nam 4 punten mee naar huis en Heren 4 kreeg het overige puntje. We balen natuurlijk enorm van het verloren setje, maar op voorhand hadden we zeker getekend voor een 3-1 overwinning!

Ik ga dit stukje afsluiten met de woorden die Patrick tegen ons zei na de wedstrijd: ‘Soms moet je je medemens ook wat gunnen, geniet van deze welverdiende overwinning!’ En zo is het maar net!

Contact opnemen met de webmaster