De service moet goed!

Op een mooie vrijdagavond zijn wij afgereisd naar het altijd gezellige Wezep. Helaas zonder Robert, maar er stond goede vervanging klaar om toch met een goed gevulde selectie te beginnen aan de wedstrijd. Oud-heren 2 spelers Berry en Gerard sloten bij ons aan. Garantie op succes!

Voor de wedstrijd begon onze aanvoerder Stefan met een motiverende peptalk waarin vooral de woorden ‘De service moet goed!’ centraal stonden. Hij gaf ons meteen het goede voorbeeld door de 0-1 weg te geven aan Wezep met een foutieve opslag (tevens niet de laatste die avond). Een goed begin is het halve werk, maar dat gold niet voor VZK in deze set. De eerste set werd overtuigend gewonnen met 25-11.

Na zo’n klinkende setwinst ligt het gevaar van gemakzucht en verslapping op de loer. We kregen opnieuw dezelfde woorden mee van Stef en de opdracht om een plekje terug te draaien, zodat hij meteen zelf aan de service kwam… U raadt het al. Gelukkig had de rest van het team minder moeite met de opslag en kwamen we al gauw op een comfortabele voorsprong. Nadat de spelverdeler van VZK de aanval van Jurjan besloot te verdedigen met zijn gezicht, was hij rijp voor een wissel. Maar dit vergaten de mannen uit Wezep niet… Ook de tweede set werd binnengehaald met een zakelijke 25-15.

De derde set begon op dezelfde manier als de vorige sets, namelijk met een 0-1 achterstand. Gelukkig werden we even goed wakker geschud toen de midden van VZK besloot de openstaande rekening van de kopballen te verheven bij Patrick. De bal vloog via het hoofd van Patrick tegen het plafond en schijnt nog steeds zoek te zijn. Er gebeurde ook nog iets zeer opmerkelijks in de derde set. De knieën van Stefan begonnen te protesteren en hadden rust nodig. ‘Jur, jij kent de positie van setter wel toch?’ En daar ging Jurjan, derde set, derde positie. Gelukkig was dit geen probleem en werd ook deze set gewonnen met 25-11.

In de vierde set stond Stefan gelukkig weer in de basis, maar hij was er nog niet helemaal gerust op. Met een (voor mij nog steeds raadselachtig) wisselspel, werd Gerard gebruikt als geheime troef, zodat er altijd gewisseld kon worden voor een nieuwe spelverdeler. VZK was nog niet moe en maakte het ons lastig in de laatste set. Helaas voor hun was het niet genoeg en ging ook deze set naar ons, met 25-18. De 5 punten zijn mee naar Elburg!

Na de wedstrijd maakte Evert nog een weddenschap met de tegenstander, de jongen uit Wezep was er van overtuigd dat ze 3-1 gingen winnen in Elburg… to be continued!