De vierkamp van Heren 4

Heren 4 had afgelopen week een soort vierkamp, maar dan gelukkig met een paar dagen rust tussen de wedstrijden.

Op zaterdag uit naar BSV in Beekbergen, woensdag uit naar WSV in Apeldoorn en drie dagen later weer WSV, maar nu thuis.
We waren mooi op tijd in Beekbergen. Nog geen tegenstander te bekennen, keuken op slot en dus geen bakkie koffie. Dan maar omkleden en een beetje warm draaien.
Dit maakte blijkbaar zoveel indruk op onze langzaam binnendruppelende tegenstander dat het eigenlijk een vrij eenvoudige overwinning werd. Alle punten mee naar Elburg. Na afloop was de mobiele bar klaargezet en na enig zoekwerk vond de barman zowaar nog een 0.0 biertje voor Henk.
Uit voorzorg werd de dinsdagtraining overgeslagen, zodat we optimaal uitgerust naar de uitwedstrijd tegen WSV  konden gaan.
Hier wel koffie. En dat niet alleen, we werden vermaakt door het plaatselijke ouderenkoor met accordeonist. Na afkondiging van alle zieken en andere afwezigen gingen ze los op Leef van André Hazes, gevolgd door de topper van Drukwerk: Je loog tegen mij. Met solozang door een Harry Slinger lookalike. Vanuit de kleedkamer was Malle Babbe nog goed te horen, dus met deze Hollandse hits in het hoofd richting de sporthal.
Al snel hadden we door dat WSV toch echt wel een stuk beter is dan BSV.
Desondanks eerste set lekker binnengeharkt met 25-14. De tweede set ging al wat moeilijker en in de derde set kwamen we meerdere keren 5 punten achter. Met hangen en wurgen toch gewonnen met 26-24. De vierde liepen we lekker uit en ondanks wat slordig spel wonnen we ook die set. Dus weer alle punten mee naar Elburg.
Dat beloofde wat voor de thuiswedstrijd, spelen met voorkennis (service op de slechte passers) en voor eigen publiek.
Maar wel in het achterhoofd dat de 4-0 uit niet geheel onfortuinlijk was.
En dat bleek al vrij snel, de eerste set verloren we. Gelukkig herpakten we ons in de tweede set en wonnen die met groot verschil. Dus gewoon zo doorgaan denk je dan. Helaas gingen de derde en vierde set niet echt lekker. Eigenlijk alles liep niet top en de tegenstander maakte duidelijk minder fouten dan de voorgaande wedstrijd. Dus na lange tijd verloren we weer eens, met 1-3.
En hierdoor ook een plaats gezakt in de ranglijst.
Drie wedstrijden in één week? Misschien toch niet zo’n goed idee op zekere leeftijd.
De afsluiting van de dag was wel top om vanaf de tribune ons H1 team met 3-1 te zien winnen van Webton uit Hengelo. Vooral de ace van Henoch op matchpoint was legendarisch. Toch maar eens kijken of hij transfervrij is.
Komende week weer lekker trainen en donderdag uit naar Diavo H5.