Drie thuiswedstrijden op rij, met handicap


Hey Marieke,

Het was weer ouderwets hoor!! Wat is die Reflex-hal toch een parel voor de sport. Houten vloertje, net te laag plafond, net te sterke tegenstanders en buitengewoon luidruchtig publiek. Uit Elburg dan hè. En de bustoeristen uit Nunspeet. De altijd aanwezige drie wijzen uit Oldebroek. En niet te vergeten de harde kern uit Lelystad. Het was gewoon een thuiswedstrijd! Wat een prachtige sfeer. En dan blijken we gewoon tweeënhalve set goed te kunnen volleyballen. Koop je weinig voor, maar geeft wel een goed gevoel.

Zonder de traditionele geuren van de Hansburger, maar mét het vertrouwde gerinkel van in vlot tempo gevulde bierglazen op de achtergrond, boden we aardig weerstand aan de kampioenskandidaat uit Kampen. Zij sloegen harder, hoger en mooier. Maar wij rommelden in de eerste twee sets net wat meer punten bij elkaar. Met dank aan de vocale ondersteuning vanaf de tribune. De Reflexhal ademde Elburg. En “groene shirtjes, zwarte broekjes” op z’n Nunspeets, nog nooit vertoond… 😊😊 Beetje jammer dat we in de 3e set gingen serveren alsof we Reflex heetten. En daarom niet met de volle buit de kantine in konden. En op conditie hebben we nog nooit een wedstrijd gewonnen, dat weet jij ook. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken.

We begonnen zelfs een beetje plezier in volleybal te krijgen. Dat plezier is gisteren helaas hardhandig de kop ingeduwd. We kregen namelijk last-minute te horen dat onze beste speler een schorsing aan de broek heeft gekregen. Vanaf komend weekend zullen we het tenminste drie weken zonder Jan Publiek moeten doen. We hebben bij de Nevobo geprobeerd om hem speelgerechtigd te krijgen, maar helaas…onze contacten daar hebben te weinig invloed. We verdenken Marco Buiting ervan dat hij op deze wijze onze beginnende prutsers-opmars wil stoppen.

Vanmiddag dan maar tegen Madjoe. Schijnen allemaal oud-eredivisietoppers te zijn. Ook weer ingewikkeld dus. En de vraag is welke drerries bij ons inzetbaar zijn. Blessures aan enkel, rug, hoofd, leeftijd maken de basisopstelling tot een Tombola. Maar ook die heeft inmiddels au aan de vinger. We zien het wel vanmiddag. En eigenlijk is de wedstrijd ook niet het belangrijkste vandaag. Want dit weekend staat in het teken van de housewarming van Dreumes en Laura. Omdat afgeraden wordt om met grote groepen tegelijk bij elkaar te zijn, hebben zij een uitgekiend schema in elkaar gezet om iedereen toch de kans te geven hun optrekje (inclusief fietsenrek) in Zwolle-Zuid in te wijden. Ze starten vanaf 20:30u vanavond en het loopt – met slottijden van anderhalf uur – door tot 14:00u morgenmiddag. Het partijtje heeft een Oostenrijks thema, waar we hier verder niet over kunnen kunnen uitweiden. Maar Cedr is er al helemaal klaar voor…

Mocht je tijd hebben, meld je dan even bij Demi. Zij coördineert het geheel. En vergeet je mondkapje niet!

Contact opnemen met de webmaster