E.V.V. H3 verslaat…

Nieuw seizoen, nieuwe kansen, nieuwe spelers, maar ook oude bekenden. Dit seizoen start H3 weer in de bekende samenstelling, met oude bekende Henry Mensink die weer is gaan spelen en nieuw gezicht Henk Boonen die van de recreanten afkomstig is. Een, voor H3, brede selectie van 9 spelers.

De tegenstander van de 1e wedstrijd is BLOK EVC H4. Deze wedstrijd moesten we Eric missen die weer een reisje naar het verre oosten had. Na een gedegen warming-up en voorbereiding begonnen we aan de wedstrijd. Al snel werd het duidelijk dat we met service-druk de tegenstander het erg lastig konden maken. Na 2 servicebeurten was de stand met 8-1 al in het voordeel van EVV. Gelukkig voor ons konden we ons eigen spel vasthouden en niet “meegaan met de tegenstander”. Bij een stand van 24-10 ging het even mis. De spanning om de 1e set te winnen werd even te veel en daardoor kon de tegenstander nog 4 punten scoren voordat wij het 25e punt maakten.

In de 2e set kwam onze nieuwe aanwinst, Henk, in het team. In het begin van de set hadden we wat moeite om te scoren en bij een stand van 0-5 was de 1e time-out nodig. Na deze time-out konden we ons spel opnieuw oppakken en scoorden we punt na punt. In de servicebeurt van Wim werden maar liefst 8 punten gescoord en stonden we weer op voorsprong. De set verliep daarna vrij gemakkelijk en wonnen we deze met 25-15.

De 3e set en de moeilijkste van deze wedstrijd. We maakten zelf de nodige fouten waardoor de tegenstander bij kon blijven. Het scoreverloop ging tot het einde gelijk op, maar uiteindelijk wisten we de set toch met 25-21 te winnen.

De 4e set had hetzelfde verloop als de 1e en 2e set. Met goede servicebeurten en door zelf goed te blijven spelen wisten we de tegenstander onder druk te houden. Het score verloop was al snel in het voordeel van EVV en dit hebben we niet meer uit handen gegeven. De set werd gewonnen met 25-15.