E.V.V. komt tekort tegen VVH

Het eerste herenteam van E.V.V. begon de tweede helft van het seizoen met een zware opgave. V.V.H. uit Harderwijk kwam op bezoek in sporthal ‘t Huiken en liet zien waarom zij bovenaan de ranglijst in de 3e divisie staan. Met een 1-3 nederlaag mocht E.V.V. de handen uiteindelijk nog dichtknijpen.

De Elburgers begonnen de wedstrijd erg matig. De passing werd slecht verzorgd, waardoor de van een knieblessure teruggekeerde spelverdeler Wouter Gaillard gedwongen werd om veelvuldig de buitenaanvallers aan te spelen.  De blokkering van V.V.H. stelde zich hier prima op in en scoorde diverse punten. Met de eigen service wist E.V.V. de Harderwijkse passers nauwelijks in problemen te brengen. V.V.H. kon daarom naar hartelust de sterke middenaanval uitspelen en trok de eerste set met 15-25 in no time naar zich toe. De tweede set en derde set gaven een vergelijkbaar beeld te zien, hoewel E.V.V. in de tweede set met een kleine inhaalrace de score nog enigszins draaglijk wist te houden (19-25, 16-25). Het sierde de mannen van E.V.V. dat zij ondanks de grote achterstand toch bleven knokken om de vierde set binnen te slepen. Henrico Kroes en Gertjan van Loo zetten serverend druk op V.V.H. en spelverdeler Gaillard wist diagonaalspeler Robert van Esterik goed te bedienen. Daarbij moet gezegd dat V.V.H. wat in slaap gesust leek door de eenvoudige overwinningen in de vorige sets en aanvallend aanzienlijk meer fouten maakte dan eerder in de wedstrijd. Zonder zelf heel goed te spelen, maar met veel vechtlust trok E.V.V. de vierde set en daarmee een punt naar zich toe: 25-17.

Na de 1-3 nederlaag bezet E.V.V. met 24 punten uit 12 wedstrijden de negende positie in de derde divisie. De onderlinge verschillen zijn overigens klein. De achterstand op nummer 5, SSS Barneveld,  bedraagt slechts zeven punten, maar op nummer laatst Xanthos heeft E.V.V. maar vijf punten voorsprong. Aankomende zaterdag heeft E.V.V. de kans om die voorsprong te vergroten in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Xanthos.