Een overwinning met een luchtje


Daar zaten we dan alweer in ‘t Huiken, net iets meer dan 24 uur na onze laatste wedstrijd blamage. Deze wedstrijd speelden we tenminste op een fatsoenlijk tijdstip, dus hadden we gelukkig alle tijd voor een rustig bakje koffie voor de wedstrijd. Daar deelde een niet zo blije Henrico dat zijn gaswapen leek te haperen, waarvan wij wel blij werden.  Helaas was onze vreugde van korte duur, want Evert meldde vol trots dat hij heerlijke EVV snert had gegeten ter voorbereiding naar aanleiding van Jacco zijn mooie wedstrijdverslag. Daan lijkt hier voorkennis van te hebben gehad, want die had zich heel verstandig afgemeld. Pim was nog niet voldoende hersteld van de laatste gasaanvallen, en liet deze wedstrijd dus ook aan zich voorbij gaan. Nadat de verhalen over Salvo uit de hele oude doos verteld waren door onze ervaren krachten, werd het tijd om ons te richten op de wedstrijd.  Bang dat Salvo’18 onze geheime wedstrijdplannen zou afluisteren, stuurde coach Cedric ons naar de kleedkamer.

Daar verraste onze benjamin Lucas ons met muziek uit de hele oude doos, Abba en Henk Wijngaard. Het bleek dat hij een doos met LP’s had gevonden bij zijn ouders op zolder! Wij hebben hem wel gewaarschuwd voor de doos met videobanden op zolder… Hierna ontvouwde Cedric zijn wedstrijdplan om een nieuwe blamage te voorkomen. Nadat wij deze allemaal uit ons hoofd hadden geleerd, en het tentamen hierover gehaald hadden, mochten wij de zaal in.

Tijdens het inslaan bleek de libero van Salvo’18 zich een vrijwillig doelwit te vormen bij het inslaan, waar wij graag gebruik van maakten! Nadat alle handjes waren geschud en de opstellingen uiteindelijk correct in de computer stonden gaf de arbitrage het startschot voor deze wedstrijd. De sets verliepen steeds volgens het zelfde verloop, wij liepen gelijk op tot ergens rond de 15, en vervolgens wonnen wij met 25-16, 25-15, 25-16 en 25-18. Kortom alle 5 de punten hebben wij thuis gehouden, wij waren blij! In de eerste set vroeg Cedric zich af of alle wissels nou zou ontzettend graag het veld in wilden, aangezien ze allemaal bij het wisselvak stonden. Toen hij echter twee stappen naar achter zette werd de oorzaak snel duidelijk, in de vorm van een erwtensoep luchtje! Daarnaast was Patrick druk met het betere keeperswerk, dus wij verwachten binnenkort weer scouts van FC Barcelona op de tribune (@manager, regel jij dit?!). Naast indrukwekkende services van  onder andere Berry, hebben wij ballen ingeslagen, uitgeslagen en binnen de lijnen gefrommeld totdat de scheidsrechter de wedstrijd beëindigde. Mand.

Na de wedstrijd hebben wij deze overwinning ook goed gevierd met een paar mooie badkuipjes! Wij hopen het record van vorig jaar te overtreffen. Tijdens deze badkuipjes kwamen wij wel tot de conclusie dat het zo niet langer kon met betrekking tot de gasaanvallen. Het eerste voorstel was om streepjes uit te delen bij elke overtreding, en bij 5 streepjes moet er getrakteerd worden. Helaas zouden wij hiervan moddervet worden, dus dit was geen optie. Na lang beraad vonden wij een oplossing: wij zijn dringend op zoek naar 13 gasmaskers, deze mogen best van een oud vrouwtje geweest zijn. Onze penningmeester heeft helaas te kennen gegeven dat wij deze niet bij de vereniging kunnen declareren, dus wij zijn ook op zoek naar een sponsor hiervoor. Natuurlijk behoort een logo op het masker tot een van de mogelijkheden. Deze oplossing heeft onze voorkeur, maar mocht dit echt niks worden, dan zullen wij op zoek gaan naar een teamchef/diëtist om de winderigheid te voorkomen. Mocht je ons hierbij kunnen helpen, dan horen wij dat graag! Dan zijn wij ook weer blij!

Volgende week zijn wij er weer op dezelfde dag, zelfde tijd, zelfde zaal met een andere tegenstander: Pauwervoll HS1, tot dan!

 

Contact opnemen met de webmaster