En ook dames 1 weet van Arvevo te winnen!

Daar zijn we weer!! En we hebben weer een wedstrijd om over naar huis te schrijven…. Ik ben (spontaan) ff vergeten of ik van vorige week ook een verslag heb geschreven (ghe (lees:jiskefet-lachje)).

Maar nieuwe ronde nieuwe kansen! En eerlijk is eerlijk, we hebben dinsdag op ontzettend hoog niveau getraind en donderdag hebben we dat een vervolg kunnen geven (zelfs met Rik en Sjoerd die met ons meetrainden, hoewel dat hen blijkbaar wel heeft geholpen).  Wat betreft de voorbereiding zaten we dus een stuk beter dan vorige week en dat zorgde toch ook wel voor een stukje meer zelfvertrouwen. We hebben weer eens lekkere inspeelmuziek kunnen draaien voor de wedstrijd en we wilden echt scherp beginnen maar helaas konden we dat voornemen niet echt waarmaken. We stonden echt heel snel iets van 5 punten achter, ik geloof zelfs dat het iets van 6-13 werd. Maar heel langzaamaan kropen we tegen het einde van de set dichterbij en konden we iets van onze vechtlust  tonen. Het werd zelfs weer 19-19! Maar toen verslapten we weer terwijl Arvevo er een tandje bijzette en we verloren de set met 20-25. Al met al dus behoorlijk onder de maat, en eigenlijk verrasten we onszelf ook wel door alles wat de week ervoor zo aanwezig was in de trainingen, spontaan te zijn vergeten.

Maar goed, gelukkig kwam daar de tweede set! Iedereen van ons serveerde 2 of meer keren, en Geke zelfs een keer of 7! Maar alles liep die set, de blokkering onder leiding van Alise hield werkelijk elke aanval tegen en er viel echt praktisch niets op de grond aan onze kant. Daarentegen wilde het bij Arvevo niet echt lukken (afgedwongen uiteraard) en even hadden we de hoop ze onder de 10 te kunnen houden (wat dat betreft deed heren 1 het beter dan wij…) maar met 25-10 waren wij uiteraard ook dik tevreden. En ja, iedereen weet wat er daarna gaat komen he! Niets moeilijker dan het spel van zo’n set vasthouden, dat is bijna onbegonnen zaak. We begonnen dus net als de eerste set pas toen we 0-4 achter stonden ofzo, en pas op 1-6 kwamen we een beetje op stoom. Helaas waren daar al twee time-outs voor verbruikt. Maar gegeven het feit dat we dus al 5 punten achter stonden, was de prestatie dat we uiteindelijk 17-18 kwamen te staan, extra knap maar behoorlijk zuur want als we nou iets scherper begonnen waren… hadden we die vijf punten kunnen gebruiken om een voorsprong op te bouwen in plaats van een achterstand in te lopen. In moneytime bleek dat nog maar eens, want de spanning liep behoorlijk op en Arvevo won de set uiteindelijk met 23-25. Hoe zonde! En tsja, dat geeft wel even een knauw!

De vierde set dan, onze laatste kans om weer terug in de wedstrijd te komen want om nou te zeggen dat een 1-3 verlies een terechte uitslag zou zijn, dat zeker niet!  We begonnen wel iéts beter dan de eerste en derde set, maar het was nog steeds niet echt een stevige start zeg maar, we liepen gelijk op tot de 10, daarna liep Arvevo uit. We misten scherpte, concentratie en een beetje geluk maar we misten in ieder geval geen vechtlust! Op een stand van 16-22 dacht de LOE dat het al gespeeld was, en sloot de uitzending meer een voorloop op onze nederlaag. Niet meer goed te maken normaal gesproken. Totaal gelijk natuurlijk, maar ja, als het even kan bewijzen we graag het tegendeel! Het precieze verloop weet ik niet meer, maar het werd 23-23, 24-24, 25-25, wij een keer setpunt, zij een keer matchpoint… het werd 26-27 (dus matchpoint) toen zij fout serveerde (tenminste, als het me helemaal helder bijstaat). Heren 1 en de tegenstander van heren 1 (tevens Arvevo) stonden al in de zaal om na afloop van de wedstrijd te kunnen gaan inlopen maar die hoopten we nog even naar de tribune te kunnen sturen… Maar goed, de heren van Arvevo waren er dus ook en die waren meteen stil…… 27-27 en Alise aan service. Heel koelbloeding serveerde ze meteen een ace en kwamen we op setpunt. Ook deze service was goed en Arvevo kon de spanning misschien niet helemaal aan want de bal ging uit en wat waren wij blij dat we de set met 29-27 wonnen!

En toen voelden we ons redelijk zelfverzekerd hoor! En meer dan ooit vastberaden om de overwinning dan ook maar binnen te slepen! We vlogen niet uit de startblokken maar we begonnen wel beter dan onze tegenstanders. We gingen de wissel dan ook in met een voorsprong van 3 punten en die gaven we niet meer weg, waardoor we met 15-10 ook deze set wonnen. Wat een opluchting en wat een goed gevoel! We hebben de overwinning voor de poorten van de hel weggesleept en dat is toch wel erg lekker hoor!

Het is al met al misschien een beetje een statisch verslag geworden, want er waren toch wel behoorlijk wat spectaculaire rally’s in de wedstrijd! Denk dat het publiek een leuke pot heeft gezien met bij vlagen toch wel bijzonder goed volleybal. De emoties waren flink aanwezig maar al met al hebben we een leuke wedstrijd gespeeld tegen een sportieve tegenstander. En hoewel we aan elkaar gewaagd waren deze wedstrijd qua uitslag, hopen we in de uitwedstrijd overall een iets betere indruk achter te kunnen laten…

Uiteraard hadden wij dit allemaal niet kunnen bereiken zonder de steun van ons publiek!

Op dit moment staan we op een vijfde plek, en aanstaande zaterdag spelen we om 16.00 tegen Scylla dus laten we hopen dat we na die wedstrijd weer wat puntjes mee naar huis kunnen nemen!!!