Error in Apeldoorn

Donderdagavond 20 okt 19.00u. Een op papier makkelijke bekerwedstrijd tegen dynamo heren 5.

Het vroege tijdstip op deze doordeweekse avond zorgde ervoor dat menigeen op eigen gelegenheid
moest komen. Zelf heb ik de koffie vooraf gemist. Herjan, Evert-jan en Daan waren afwezig.

In de kleedkamer snel omgekleed. Henrico was in vorm, zijn beruchte gaswapen functioneerde als
vanouds. Helaas ging deze prematuur af in de kleedkamer, waarop enkele teamleden niet alleen met
een groen shirtje het veld betraden. Nog een geluk dat hij niet weer hachee had gegeten.. Henrico
pareerde enigszins verontwaardigd met de opmerking dat hij het gek vond dat we niet blij voor hem
waren dat hij van het gas bevrijd was. Ook een manier om je excuses aan te bieden.

Aangekomen op het veld bleek er een groep jonge hongerige wolven op ons te wachten. Het inslaan
ging ze goed af, maar bij ons heerste de verwachting dat daar niet veel van over zou blijven zodra het
eerste fluitje zou klinken.

In de eerste set bleek de tegenstander inderdaad veel foutjes te maken. Met name de service werd
vaak uitgeslagen. Onze aanval begon geleidelijk op stoom te komen. Aangekomen bij ‘the big points’
werd de set vrij makkelijk gewonnen met 22-25.

De tweede set werd een ander verhaal. De tegenstander bleek toch wel in staat om ballen hard naar
de andere kant van het veld te slaan. En ook nog eens ín het veld. Henrico was dringend toe aan wat
rust en later gold hetzelfde voor Rik. Sander en ondergetekende mochten het varkentje even wassen.
Dat werd een doorslaand succes. Voor de tegenstander.. Een blamage. 25-13.

Derde set. Zelfde opstelling. Ondanks veel fouten aan onze kant ging het gelijk op. Helaas was het tij
niet te keren. 25-22.

De vierde set leek het nog goed te komen. Gelijk op. Ergens halverwege de set waren Rik en Henrico
voldoende uitgerust om weer in het veld te komen en deze set even binnen te harken. Dat viel echter
tegen. 25-20.

Het was stil in de kleedkamer. We waren níet blij. Ik kreeg tips voor het verslag, ik zou geluk hebben,
want ik kon het lekker kort houden. Opties; 1. Gauw. Vergeten. 2. Gewoon. K.. .
Maar ach, de beker moest toch maar even leeggedronken worden.
Vanavond 21-10 alweer de volgende wedstrijd. Een op papier makkelijke wedstrijd tegen SalVo ’18.
Hopelijk eet Henrico hachee en vuurt hij op het juiste moment .