EVV buitenvolleybaltoernooi gaat op de schop!!!


Jarenlang was het buitenvolleybaltoernooi op de voetbalvelden van ESC een ware belevenis. Vele bedrijven, buurtverenigingen en families deden op maandag, dinsdag en woensdagavond mee aan dit toernooi. In de topjaren waren dat soms wel 128 teams. De laatste jaren is dit aantal helaas flink afgenomen, tot een dieptepunt afgelopen jaar met totaal 8 deelnemende teams.  EVV zag dit de laatste jaren al een beetje aankomen, elk jaar kwamen er minder teams opdagen. EVV heeft verschillende kleine wijzigingen aangebracht, zo ging het toernooi van 3 doordeweekse speeldagen naar de vrijdagavond en de zaterdag als speeldagen, wederom daalde het aantal aanmeldingen. Het jaar erop werd het toernooi alleen op de zaterdag georganiseerd, helaas bleef het aantal deelnemende teams dalen. Hoe nu verder is dan de grote vraag?

In het najaar van 2014 is er een nieuwe toernooicommissie gevormd bij EVV. Zij zullen zich met de organisatie van alle toernooien van EVV bezig houden. Deze nieuwe commissie is voortvarend van start gegaan. Als eerste hebben ze gekeken waarom het aantal deelnemende teams sterk verminderde. Hier zijn volgens de commissie verschillende redenen voor, te weten; verandering van de maatschappij, buurten gaan minder met elkaar om en mensen hebben minder vrije tijd te besteden. Om teams met zes personen bij elkaar te krijgen valt niet altijd mee. Teameisen zoals minimaal twee dames in een team en maximaal 1 competitiespeler werd als lastig gevonden. Het klasseverschil tussen de teams werd steeds groter, hierdoor werden de wedstrijden onaantrekkelijk en waren er te grote verschillen. Het succes van het in opkomst zijnde beachvolleybal.

De nieuwe commissie wil van het buitenvolleybaltoernooi weer een waar spektakel maken met veel deelnemende teams net als het alom bekende beachvolleybaltoernooi. Wat gaat er veranderen??

Het toernooi zal op zaterdag 6 juni in 3 verschillende categorieën verdeeld worden. Zo wordt er straks 3 tegen 3 gespeeld voor zowel heren- als damesteams die competitie spelen en zal er 4 tegen 4  gespeeld worden voor recreanten teams. Het 3 tegen 3 toernooi wordt verdeeld in tweetal klassen te weten heren en dames laag klasse waarin spelers die uitkomen in competitieverband t/m eerste klasse kunnen deelnemen en een heren en dames hoog klasse waarin spelers mogen deelnemen die uitkomen in de promotieklasse of hoger. We hopen dat door deze grote wijzigingen het aantrekkelijker wordt om aan dit fantastische toernooi mee te doen.

Naast deze wijzigingen willen we het voor gezinnen makkelijker en aantrekkelijker maken, kinderen kunnen de hele dag mee en hoeven zich niet te vervelen, zo zal er een minivolleybal clinic plaatsvinden waar kinderen zich voor op kunnen geven en zullen er een aantal andere activiteiten plaatsvinden.

Dit prachtige toernooi kan alleen weer een succes worden als er veel teams aan zullen deelnemen! Vanaf halverwege april kunnen teams zich opgeven, hou daarom de krant, de site en andere media in de gaten én geef je op!!!!

Contact opnemen met de webmaster