EVV (Elburger voetbal vereniging)


Het gaat goed met H3, week in week uit wordt er gewonnen en er is zelfs al gesproken over de platte kar 😉. Zaterdag stond de kraker op het programma tegen Volta 3, de directe concurrent. Zij hadden tot aan deze wedstrijd nog weinig laten liggen.

Maar hoe bereid je je voor op een topwedstrijd?, daar hadden we nog niet zoveel ervaring in. We kwamen tot de conclusie dat we het concept van onze prutsers van H1 moesten “lenen”. Maar waar begin je dan? Allereerst een ruime selectie. De dinsdag ervoor werd bekend dat we zouden starten met een selectie van 11 man. We waren helemaal van ons apropos. We zouden toch gaan volleyballen en niet gaan voetballen? Voetballen met 11 man in ‘t Huiken ? Geen idee, we laten ons verrassen🤪. We hadden ook nog een topspeler gevraagd die bij de recreanten speelt, alleen die bleek de druk van een topwedstrijd niet aan te kunnen 😂. Later bleek hij geblesseerd te zijn, succes met je herstel R.S.

Wat hoort verder bij een goede voorbereiding? Een complete selectie op de laatste training en de juiste oefeningen van de trainer om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Het liep allemaal anders. Verre van compleet de laatste training in zonder trainer, wat moet dat worden?

Uiteindelijk zaterdagmorgen 11:00 uur aan de koffie, thee, cola en chocomelk (niks vergeten?) met z’n 10’en voor de voorbespreking, het schijnt dat dat normaal is. Over van alles en nog wat gehad behalve……..ja gelukkig we gingen toch volleyballen. Als we zicht willen houden op die platte kar (Sinterklaas schijnt hem meegenomen te hebben uit Spanje 🇪🇸) was een goed resultaat wenselijk.

Iedereen was goed gemotiveerd en er gebeurden van allerlei vreemde dingen in het veld t.w. servicedruk, aces, passes die aankwamen bij de spelverdeler, goede aanvallen, blokdekking, ballen van de grond, beweeglijkheid. Wat gebeurt hier allemaal ?

De 1e set wonnen we met 25-14. Daarna kwam er een beetje onderschatting in de 2e set en maakte we het ons zelf toch wel erg lastig, gelukkig maakte onze spelverdeler een mooie serie opslagen zodat we toch de 2e set zouden winnen. Ware het niet dat hij op 24-23 onder in het net serveert, toch nog spannend. Met de hakken over de sloot wordt deze set toch nog gewonnen.

De 3 en 4e set verliepen erg voorspoedig, de tegenstander was “geknakt” door het uitstekende spel van ons en wisten ze niet meer waar ze het zoeken moesten. Uiteindelijk hebben ze het ook niet gevonden. Daarbij mogen we niet vergeten dat onze meester prutser prima serveerde en multifunctioneel inzetbaar was op diverse posities.

Om te voorkomen dat H3 wordt “ leeggekocht”💶💶💵 in de nadere winterstop zijn er in dit stukje geen namen genoemd. Deze topselectie moet bij elkaar blijven met als einddoel de …………

Contact opnemen met de webmaster