EVV gaat voor kampioenschap!!!

Donderdag 26 november speelde het eerste herenteam van EVV ook wel de ridders van EVV genoemd de belangrijke wedstrijd tegen de toen medekoploper SDS uit Voorthuizen. Voor de wedstrijd stonden beide ploegen op 30 punten uit 7 wedstrijden en de nummer drie HSC uit Hierden had met 29 punten maar een puntje minder.

EVV dat wederom in het Huiken speelde begon sterk aan de wedstrijd. Waar de afgelopen weken veel op was getraind, de servicedruk, was te zien. Waar EVV weinig moeite had om de pass te brengen bij hun spelverdeler, lukte dat de tegenstander uit Voorthuizen maar moeizaam, hierdoor had EVV het makkelijker in de verdediging. Zo tegen het einde van de eerste set lag EVV steeds een paar puntjes voor. Dit hielden de mannen door verzorgd spel goed vast, wat resulteerde in de setoverwinning. De tweede set tapten de mannen uit Voorthuizen uit een ander vaatje. Maar EVV was niet uit het veld te slaan, al werd er een keer een fout gemaakt dan werd dat geaccepteerd en de volgende bal werd er nog meer gewerkt om het punt te pakken. Je merkt dat het met de week een hechter team wordt. Ook komen er steeds meer supporters kijken wat een prachtige sfeer op de tribune!!!

Het bleef de gehele set gelijk opgaan. Op een stand van 23-22 waar de punten het zwaarst tellen, sloeg EVV hard toe met een prachtig blok 24-22, twee set points dus voor de heren. Het eerste werd makkelijk weggewerkt door SDS. De tweede niet, een prachtige aanval aan EVV zijde betekende de setwinst en dus een 2-0 voorsprong.

De derde set bleef EVV doordenderen. SDS liep deze gehele set achter de feiten aan. Het leek wel alsof SDS zich bij een nederlaag neerlegde. Deze set werd ook met 25-19 gewonnen door EVV en zo was de volgende overwinning binnen. Trainer/coach Kees Jaket gaf de mannen mee voorafgaand aan de vierde set, als je nu eindelijk los wil komen te staan als koploper moet deze set ook gewonnen worden.

De vierde set liep helaas anders. Waar EVV in de eerste drie sets hoge servicedruk had en SDS moeite had om te scoren was dat in deze set totaal anders. EVV had moeite met de pass en liep vanaf het begin achter de feiten aan. Dit konden de mannen helaas ook niet rechtzetten. Al werd er wel weer af en toe de bal hard ingeslagen, of zo hard tegen de tegenstander dat ze kansloos waren. SDS pakte deze set zeer eenvoudig met 25-14. Al met al dik en dik tevreden mag EVV op zichzelf zijn!!! De directe concurrent op een 3-1 nederlaag getrakteerd. HSC was deze week vrij en moet volgende week met 4-0 winnen om op gelijke hoogte te komen. Op donderdag 10 december speelt EVV in het Huiken om 19.30 tegen Blauw-Wit uit Oldebroek die op dit moment de 9de plaats bezetten in de competitie.