EVV H1 Jaagt HEC van de dam!

Donkere wolken hadden zich donderdagavond 15 maart samengepakt boven het centre court van ’t Huiken. Dit keer had het niets te maken met het weer buiten maar des te meer met de tegenstander van EVV binnen. De mannen van Langhenkel/HEC H1 uit Heerde waren niet naar Elburg afgereisd om even gezellig bij te praten, zo veel was wel duidelijk.

Van te voren hadden de mannen van EVV al instructies gekregen om zich zo weinig mogelijk aan te trekken van de intimiderende en provocerende tegenstander. Beide ploegen hadden een ongeslagen status te verdedigen dus het beloofde een zeer spannende pot te worden.

Rustig opwarmen was er voor Elburg niet bij want in de eerste set barstte al meteen het geweld los. Langhenkel probeerde om het vlaggenschip van EVV te enteren door maar veel druk op de aanval te leggen maar onder leiding van Rik Straatman, Piet Piraat himself, wist  Elburg zeer goed weerstand te bieden. Beide teams gingen gelijk op en zo werd de stand op 21-23 gezet.

De sfeer in het veld, inmiddels type Uruzgan, werd er niet veel beter op. Nadat Bertus de scheidsrechter, (uit veiligheidsoverwegingen zal ik zijn achternaam maar niet noemen) Langhenkel een aantal keerde afvloot voor vakfout, was Langhenkel helemaal niet meer te houden. Met een aantal scheldwoorden, waar de oren van de gemiddelde Veluwenaar van gaan flapperen, moesten spelers van EVV, coach Kees Jaket en scheids Bertus het ontgelden. Toch wist Elburg dit in eigen voordeel te gebruiken en door onder andere een sterke middenaanval van Peter Broers werd de set op 26-24 gezet in het voordeel van de thuisploeg.

Al dit verbale geweld bracht Elburg niet van zijn stuk maar maakte hen zelfs veel beter. De tweede set was een bekeken zaak voor de thuisploeg. Aanvallend werd er aan alle kanten letterlijk verwoestend uitgehaald en ook verdedigend sloten de linies perfect. Ook de sterk spelende Leon Baanders wist een aantal keer goed te scoren met tactische ballen door het midden. Langhenkel probeerde Elburg nog van zijn stuk te brengen met de punten die ze scoorden maar tevergeefs. De tegenstander werd uiteindelijk ‘slechts’ met 25-8 vernederd. De ongeslagen status van Elburg zou dus worden vastgehouden wat er ook verder nog gebeuren zou. Op zich alweer een prestatie van formaat!

In de derde set was Elburg helemaal warm gedraaid en EVV had absoluut geen moeite om het niveau van de tweede set vast te houden. Ook Rik Straatman wilde laten zien dat hij originele scheldwoorden kon verzinnen en probeerde dit door een tegenstander eens ‘Huppel’ te noemen. Langhenkel, zich ervan bewust dat ze niet meer het alleenrecht op scheldwoorden hadden, liet het er niet bij zitten en stapte naar de scheids om Rik het zwijgen op te leggen.

Bij een stand van 11-5 was Langhenkel de wanhoop nabij en daarom wisselde men ook de coach maar in. Helaas voor hen kon ook hij niet overtuigen. Opnieuw wist Elburg als team zeer goed te presteren en de set met 25-10 naar zich toe te trekken. Langhenkel was de ongeslagen status definitief kwijt!

Om de voorsprong op de nummer twee in de competitie te behouden was het belangrijk dat Elburg ook de laatste set wist te winnen. EVV begon de set sterk en al snel kwam men op een 13-9 voorsprong. Langhenkel wist echter aanvallend meer te overtuigen en dat liet men dan ook verbaal weer weten.

Scheids Bertus was hier terecht niet van gediend en besloot een speler van de tegenpartij een gele kaart uit te delen. En u begrijpt, toen ging het beruchte boekje van Langhenkel maar weer eens open en dit keer bij een nieuw hoofdstuk. Toch hier de complimenten voor de tegenstander want men begon nu ook qua spel indruk te maken. Het blok bij Elburg sloot niet meer altijd goed genoeg en Langhenkel wist hier goed gebruik van te maken. Elburg moest helaas toestaan dat de tegenstander toch nog een puntje mee naar Heerde wist te nemen. De set werd verloren met 19-25.

Met een zeer verdiende 3-1 winst wist EVV H1 de wedstrijd dus te winnen. Ook het steeds massaler opkomende publiek wist dit te waarderen. Onder luid applaus konden de spelers van EVV de kleedkamers weer in om te genieten van een welverdiende rust. Weer een stap dichter bij het kampioenschap!

Elburgers worden wel aangeraden om voorlopig afslag Heerde maar voor bij te rijden.