EVV H1 pakt punt uit tegen Hevo, toch erg tevreden!!!

Zaterdag 17 december speelde EVV H1 uit Elburg zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. EVV dit seizoen getroffen door de vele blessures, lijkt zo langzamerhand zijn vorm en spelvreugde terug gevonden te hebben.

Hevo de tegenstander van afgelopen zaterdag stond voorafgaand aan de wedstrijd gedeeld 6de samen met de mannen uit Elburg. Helaas voor de Elburgers ontbrak Robert van Esterik wegens verplichtingen op zijn werk. Daarentegen stond de terugkeer van de lang geblesseerden Wouter Gaillard en Herjan de Groot.

Het eerste herenteam dat afgelopen wedstrijden veelvuldig gebruikt had gemaakt van spelers van het tweede en derde team had deze middag wederom versterkingen mee uit beide teams. Was het vorige uitwedstrijd Berry die een goede wedstrijd speelde vanuit het tweede team, dit keer was het Sven die zich keurig van zijn taken kweet.

De eerste twee sets waren de Elburgers niet bij machte het spel te dicteren.  De servicedruk van de tegenstander was EVV vaak te machtig waardoor het voor spelverdeler Sven moeilijk was te variëren. Toch deed hij dit bij vlagen erg goed wat zeker een compliment verdient.  De beide sets liep EVV constant achter de feiten aan wat resulteerde in een 2-0 achterstand.

De derde set begon EVV een stuk scherper, de servicedruk werd opgevoerd waardoor de tegenstander moeite had de side-out te vinden. Henrico Kroes en Henoch Snuif stonden deze set erg sterk te serveren.  De set liep toch redelijk gelijk op. Tegen het eind van de set waren er een tweetal wissels aan EVV zijde. De lang geblesseerden Wouter Gaillard en Herjan de Groot kwamen achtereenvolgens in het achterveld binnen de lijnen. Coach Kees Jaket wilde geen risico`s nemen met beide spelers, een wissel in het achterveld was de uitgelezen mogelijkheid voor de coach. Spelverdeler Wouter Gaillard wist als vanouds zijn medespelers te bedienen. Een spannende uiteinde van de set. EVV wist deze set naar zich toe te trekken.

De vierde set wilde EVV gelijk gas geven om de tegenstander onder druk te zetten. Helaas waren het de mannen uit Heino die de gaskraan open draaide. EVV kon het niet bijbenen. Al snel stond EVV met 18-12 achter. Zowel Berry als Wouter kwamen beide nog het veld in. Helaas was het niet genoeg voor EVV. De set en daarmee de wedstrijd werd uiteindelijk met 25-22 verloren.

Toch kijkt EVV tevreden terug op de wedstrijd en kijken de mannen vol vertrouwen naar de toekomst. De mannen willen na de winterstop laten zien waar ze thuishoren. Het lijkt erop dat het team dan weer in volle oorlogssterkte de wedstrijden kan gaan spelen. “Afgelopen maanden waren we blij als we een zestal op de been kon krijgen, dan worden de wedstrijden lastig, niemand mag falen. We staan nu op de 7de plaats in de competitie wat zeker niet slecht is na al dat malheur .  Einde seizoen willen we zeker een aantal plaatsen zijn gestegen”

Tijdens de wedstrijd was het een van de spelers die naar het toilet moest. Rennend richting de kleedkamer waar ze hadden omgekleed, de deur open en tja toen een kleedkamer vol douchende vrouwen pff dat is zweten, dan hebben we niet zo`n grote mond meer wat normaliter het geval is wel prachtig als er zoveel … je aankijken, Bas/autowas dames 1 bedankt!!!! Na de wedstrijd was dat juist het omgekeerde, het was de vrouwelijke scheidsrechter die haar jas moest pakken in deze kleedkamer en tja u raad het al, een kleedkamer vol douchende naakte mannen en wel prachtige Elburgse mannen!!! Tevens viel de deur achter haar in het slot en kon ze deze prachtige kleedkamer niet snel verlaten.

In de kantine aangekomen leek het erop dat EVV de wedstrijd had gewonnen, als er een team plezier had was dat EVV wel. In Elburg aangekomen waren de mannen buiten het ene puntje tevens, een kerstmuts, twee handdoeken en een kerstbeeldje rijker, Hevo Bedankt!!!! Al met al een gezellige en leuke middag voor de mannen.