EVV H3 verslaat net niet ………

Donderdagavond 1 november stond voor EVV Heren 3 alweer de zesde wedstrijd van het seizoen op het programma, en wat voor een wedstrijd. Vooraf een prachtig affiche, want de koploper van de ranglijst HVV Heren 2 kwam op bezoek bij de nummer drie van de ranglijst EVV Heren 3. Heren 3 kon voor het eerst dit seizoen in vrijwel de volledige bezetting aantreden. Alleen Henry miste het begin van de wedstrijd, omdat hij nog moest aanzitten aan het diner van een afscheidnemende collega. De honger naar de bal was bij hem echter groter dan de honger naar het diner, want met het voorgerecht achter de kiezen en het hoofdgerecht in een doggybag arriveerde hij net na het fluitsignaal van de scheidsrechter voor de eerste set.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd duidelijk waarom HVV bovenaan staat en waarom ze nog maar drie punten verspeeld hebben. Het niveau van de Hattemers zou niet hebben misstaan in de promotieklasse en EVV moest alle zeilen bijzetten om een regelrechte afstraffing te voorkomen. Tel daarbij op dat Heren 3 niet het niveau haalde van de afgelopen weken en de eindstand van de eerste set (19-25) is verklaard. Daar kon ook een gele kaart die door scheidsrechter Henk Radstaak aan HVV werd gegeven vanwege aanmerkingen op de leiding, geen verandering in brengen.

In de tweede en derde set werd van alles geprobeerd om het tij te keren. Alle spelers kwamen aan bod en Wim nam de spelverdeling van Rudi over. Er werden individuele succesjes gehaald, maar waarschijnlijk onder de indruk van het geweld aan de overkant kon de pass maar moeilijk bij de spelverdeler worden gebracht en als dit wel gebeurde, konden de aanvallers de bal maar zelden aan de andere kant op de vloer krijgen. De tweede en derde set gingen soepeltjes naar Hattem met 17-25 en 16-25.

Aan het begin van de vierde set werden de ruggen nog een keer gerecht, werd de personele bezetting nog een keer volledig omgegooid en riep Henry iets van dat het nu tijd voor echte mannen werd. HVV dacht waarschijnlijk dat de buit al binnen was en had enkele dragende spelers op de bank gelaten. In een mum van tijd stond EVV vijf punten voor en HVV moest vluchten in een time out en enkele spelerswissels. In het verloop van deze set slonk de voorsprong van EVV maar bleef het tot aan het eind van de set gelijk opgaan. Helaas ging ook deze set met 23-25 naar HVV, zodat een 0-4 nederlaag een feit was.

Na afloop van de wedstrijd was de conclusie dat deze tegenstander op deze avond een maatje te groot was. Daar moet je dan ook vrede mee hebben en het vizier gaat richting de volgende wedstrijd die volgende week donderdag in en tegen Wezep (VZK H5) op het programma staat. Op de ranglijst is niet veel veranderd. HVV blijft bovenaan staan en gaat waarschijnlijk in recordtempo richting het kampioenschap, EVV blijft derde en strijdt met een groot aantal teams om de plaatsen in de subtop.