EVV Heren 1 bekert verder!

Zaterdag 18 september 2010 was het weer zover voor de mannen van het eerste herenteam van EVV. De eerste ronde van het bekertoernooi stond op het programma in Wageningen. EVV moest het opnemen tegen Voorwaarts uit Twello en tegen Scylla uit Wageningen. De eerste wedstrijd was tegen Voorwaarts. Er werd begonnen met dezelfde basisopstelling als vorig jaar met één verandering, Wouter Gaillard als spelverdeler. EVV begon de wedstrijd niet goed, waarschijnlijk was het de wedstrijdspanning. Bij een achterstand van 12-7, vroeg coach Jaket een time-out aan, het moest beter om de set te kunnen winnen. Er werd geluisterd naar de coach, want door goede services, harde aanvallen en goede blokkeringen aan EVV kant werd de eerste set gewonnen met 25-18. De tweede set begon EVV beter, er werd gelijk een voorsprong gepakt van 10-5. Het begon weer een beetje te rommelen bij de Elburgers en weer had coach Jaket een time-out nodig om ons op scherp te zetten. Aaan het eind van de 2e set werd Marino Bos in het veld gebracht voor Evert-Jan Beelen en dit pakte goed uit: de 2e set werd ook gewonnen met 25-18. De tweede wedstrijd moest EVV aantreden tegen Scylla. Ook hier begon EVV weer heel rommelig aan de wedstrijd, vandaag was het niet de dag van EVV. Maar de wedstrijd moest gewonnen worden en de mannen van EVV wisselden mooie punten af met knullige fouten, waardoor het toch spannend werd. Wouter bleef het spel goed verdelen, waardoor de aanvallers makkelijk konden scoren. Eindstand van de eerste set: 25-20. Nu moest er nog 1 set worden gewonnen en dan was EVV een ronde verder. Maar ook deze set werd er niet goed gevolleybald aan de kant van Elburg, aanvallend werd er minder gescoord en verdedigend zaten ze soms mis. Maar gelukkig werd het nog wel afgewisseld met mooie punten, Henrico Kroes die aan de buitenkant makkelijk en hard rechtdoor slaat en zo genoeg punten voor de Elburgers maakte. Al met al weer een slechte set maar ook deze werd gewonnen: 26-24. Allebei de wedstrijden zijn dus met 2-0 gewonnen zonder overtuigend te spelen. Aanstaande donderdag (23 september) speelt EVV heren 1 de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, deze wordt om 19:30 uur in ’t Huiken gespeeld. U bent allemaal van harte welkom om de heren aan te moedigen!