EVV Heren 1 blijft winnen

Dinsdagavond 23 november moesten de mannen van EVV weer aantreden voor een wedstrijd tegen de nummer 2 uit de competitie. Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen de nummer 1 (3-1 winst) beloofde dit weer een spannende maar ook zware wedstrijd te worden tegen de ervaren mannen van VVH uit Harderwijk.

In de eerste set begon EVV rommelig aan de wedstrijd en liep constant een paar punten achter VVH aan. Na een tactische time out van Coach Jaket en door veel goede service beurten stond EVV weer een puntje voor. Na een klein foutje van Gert-Jan van Loo, op de stand 21-21, ging de service over naar Harderwijk, in dezelfde rally was het punt weer gelijk voor Elburg door een goede aanval van Kroes. Gert-Jan van Loo, die net een klein foutje maakte, serveerde de set in stijl uit met een ace; eindstand 25-22 voor het vlaggenschip van EVV.

In de tweede set begonnen beide teams ongewijzigd. EVV begon weer rommelig en liep constant achter VVH aan. Mede door de goede wissel van de coach, Marino Bos voor Evert-Jan Beelen, die een ijzersterke invalbeurt had en veel goede aanvallen, kwamen de mannen weer langszij. Arjan Staes die zijn goede spel van de laatste paar weken doorzette, bracht de pass weer goed bij spelverdeler Wouter Gaillard die daardoor de aanvallers goed kon bedienen. Vooral Herjan de Groot en Henrico Kroes maakten hier dankbaar gebruik van en scoorden weer veel.

Na een spannende slotfase werd ook deze set gewonnen, eindstand 25-23 voor EVV.

De altijd lastige derde set begon EVV sterk, het midden werd goed bediend en de combinaties liepen weer goed. EVV leek deze set over VVH heen te denderen. Maar niks bleek minder waar, bij een stand van 18-12 voor EVV, leek er wat te knappen bij EVV. Niks lukte meer en de concentratie leek weg te zijn.

Door een snoeiharde aanval van Rik Straatman stond het weer 19-19. Na het spannend gemaakt te hebben, trokken de Elburgers toch aan het langste eind, 24-26 voor EVV.

De vierde set was er een wijziging in de basis, Wilfred Straatman verving Herjan de Groot.

Deze set was de concentratie bij de Elburgers weg en deze werd dan ook verloren met 25-23.

Door deze 4 punten klimt EVV naar de 2e plaats in de Promotieklasse met een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper.

Al met al weer een goede prestatie van de mannen uit Elburg.

Wilt u eens een wedstrijd van de mannen aanschouwen, kijk dan snel op www.evv-elburg.nl om het competitieprogramma te volgen.