EVV Heren 1 boekt verdiende 3-2 overwinning tegen concurrent HSC uit Hierden

Afgelopen donderdag was het zover. EVV kon zich gaan meten met een directe concurrent. HSC uit Hierden dat vorig jaar het kampioenschap in de laatste speelronde verspeelde was de tegenstander van de heren van EVV. Beide teams hebben de eerste vier wedstrijden van het seizoen gewonnen en stonden voor de wedstrijd nummer 1 en 2 in de competitie. Het kon gezien de stand een mooie en spannende wedstrijd worden, en dat werd het ook.

EVV begon zeer scherp aan de wedstrijd. Er werd degelijk gespeeld, weinig fouten gemaakt en al gauw liep EVV uit na een 12-8 voorsprong, wat resulteerde in de eerste time-out van de tegenstander. Daarna wist EVV het goede spel niet door te trekken. De pass liep minder goed waardoor het moeilijk werd om langs het sterke blok van HSC te komen. HSC kwam terug in de set tot 16-16, daarna ging het gelijk op tot het einde van de set. Op 23-23 werd er een fout gemaakt aan de zijde van EVV waardoor HSC op setpoint kwam. Deze werd slim benut door de mannen uit Hierden.

De scherpte die EVV in het begin liet zien was nodig om terug te komen in de wedstrijd. Deze scherpte was ook al snel terug. De pass werd weer wat constanter gebracht en spelverdeler Titus Krijt kon naar harte lust zijn aanvallers bedienen. HSC liep net als in de eerste set achter de feiten aan. Dit keer wist EVV wel door te drukken tot het einde van de set. EVV won deze dan ook met 25-22.

De derde set was een kopie van de eerste twee sets, maar hoe zou deze aflopen? Weer was het EVV die het initiatief nam. Henrico Kroes na een aantal jaren terug bij EVV, die het zelf moeilijk had met de passing in de wedstrijd was zeer belangrijk deze set, hij wist het met zijn service de tegenstander erg lastig te maken, hierdoor kon EVV makkelijk blokkeren en verdedigen en steeds een aantal punten extra maken. Arjan Staes de libero van EVV, groeide in de wedstrijd. Verdedigend zeer sterk deze set. Tegen het einde van deze set liet HSC het hoofd een beetje hangen, EVV won deze set met 25-19.

De vierde set was totaal anders. HSC serveerde erg sterk en EVV wist zich daar geen raad mee. EVV zakte steeds dieper weg. Passing lag niet goed, aanvallend kwam het er niet uit. HSC liep snel uit tot 20-10 Er werd door coach Kees Jaket twee maal gewisseld tegen het eind van de set om spelers alvast wat rust te geven en zich op te laden voor de beslissende vijfde set. Deze vierde set werd ook verloren met 15-25.

De vijfde set begon EVV weer scherp. Ze weten dat de vijfde set maar tot de 15 punten gaat dus kan je je geen fouten permitteren. EVV liep al snel een paar punten uit, al moet gezegd worden dat ze werden geholpen door HSC met drie service fouten. Op een stand van 8-4 in het voordel van EVV werd er een bal knap verdedigd aan EVV zijde, direct daarop scoorde aanvoerder Rik Straatman erg slim met zijn wel bekende twee-slag. EVV wist dit niveau door te trekken tot het eind van de set. Met een mooie combinatie die deze wedstrijd erg goed liep tussen de spelverdeler Titus Krijt en Herjan de Groot (ook een speler die na een aantal jaren terug is) werd het laatste punt binnen geslagen. Al met al een dik verdiende overwinning voor de mannen van EVV. De mannen onder leiding van Kees Jaket beginnen steeds meer een team te worden. Dit kan een mooi seizoen worden! Op donderdag 12 november speelt EVV de volgende wedstrijd van de competitie. Dan is NVC uit Nijkerk de tegenstander. Kom allen de mannen van EVV aanmoedigen vanaf 19.30 uur in het Huiken.