EVV heren 1 ligt op titelkoers!!

Zaterdag 13-03-2010 moest EVV heren 1 op bezoek bij SURF Hoevelaken. Thuis hadden we tegen deze tegenstander een setje laten liggen en dus gewonnen met 3-1. Vooraf werden we verrast met de uitslag van onze naaste concurrent HSC uit Hierden. Er was namelijk verloren van VOLTA met 3-2.

Onze voorbereiding op deze wedstrijd was niet vlekkenlos verlopen. Onze trainer/coach Kees Jaket was afwezig in verband met het scouten van nieuw volleybal talent in Ghana (daar zijn ze nog goedkoop), Onze libero Arjen Staes kon helaas ook niet mee in verband met zijn werk en passer loper Herjan de Groot was niet topfit in verband met een ontstoken kies.

Gelukkig hadden we in Robert Kerling een goede vervanger kunnen vinden om ons tijdens deze wedstrijd zou gaan coachen.

Samen met onze vaste supporters reisden we dus rond 11:15 af naar het altijd lastige SURF. Deze ploeg was al een aantal dagen bezig met deze ontmoeting, gezien het vele digitale verkeer op de verschillende site`s.

Tijdens het inspelen was al snel duidelijk dat er vanmiddag weer “vol aan de bak moest” SURF had voor de nodige support gezorgd op de tribune, en deze supporters maakten een hels kabaal. Ook aan onze kant was duidelijk te merken dat we niet vol concentratie bezig waren met deze wedstrijd.

Tijdens de 1e set ging de strijd redelijk gelijk op. Onze interim libero Wilfred Straatman was in de begin fase nog wat onwennig, maar groeide steeds meer in zijn nieuwe rol. SURF zocht hem dus regelmatig op met lastige service`s. Mede door hard werken van het hele team werd de 1e set gewonnen met 23-25.

In de 2e set liep EVV vrij eenvoudig uit, hierdoor ontstond enige onderschatting binnen het team. SURF maakte hier prima gebruik van door op alle onmogelijke set-ups en posities vol ervoor te gaan. Ook enkele fouten welke niet werden gezien door de scheidsrechter hielp SURF aan de setwinst van 25-23.

Nadat we toegesproken waren door Robert Kerling begonnen we aan de 3e set. Hierin begonnen we weer ons eigen spel te spelen. De passes kwamen weer wat beter aan, zodat er ook meer gescoord kon worden door onze buitenaanvallers Henrico Kroes en Herjan de Groot. Op het midden werden weer de nodige “killing blocks” gemaakt door Evert-Jan Beelen en Gert-Jan van Loo. En de wissel Marino Bos voor Gert-Jan pakte prima uit. Marino scoorde direct door het midden en zodoende haalde EVV de 3e set binnen met 15-25.

In de 4e set leek het wel of SURF er vrede mee had dat ze 1 set hadden gewonnen. Door betere service druk van EVV  kwam de pass niet meer aan. Ook de nieuwe spelverdeler van SURF kon hierdoor zijn aanvallers niet meer goed bedienen. Ook Titus Krijt liet zien dat hij een mega block in huis had. De set werd dan ook vrij gemakkelijk gewonnen met 13-25.

Al met al geen sterke wedstrijd van de heren uit Elburg, maar toch 4 punten bij kunnen schrijven aan het totaal. Hierdoor blijft EVV Heren 1 op titel koers voor het kampioenschap in de 1e klasse.

En voor onze trouwe supporters:

Aankomende zaterdag staat de derby op het programma. Om 16:00 zal EVV Heren 1 aantreden tegen het 2e heren team Blauw Wit uit Oldebroek.Jullie zijn uiteraard van harte welkom. En noteer maar vast in jullie agenda