EVV heren 2 en de wedstrijd van de debuten!

Vrijdagavond 7 oktober was het dan zover

Rond 19:45 druppelde de 1e spelers het Huiken binnen. De spanning is op vele gezichten te lezen, niet zozeer voor het officiële thuisdebuut van EVV heren 2 in de Promotieklasse, maar meer voor de teamfoto. Zit mijn haar wel goed, welk tenue moeten we aan, mogen we wel of geen kniebeschermers om en niet geheel onbelangrijk: ligt die recht.

Helaas was Henrico afwezig tijdens de wedstrijd en ontbrak hij bij de teamfoto. Dit was wel een geluk voor alle overige teamleden, anders stonden we in schil contrast tegenover de knapheid en schoonheid van Henrico op de foto!

Mede door de extreem goede voorbereiding van Herjan,  was de teamfoto snel gemaakt en konden we met z`n allen snel aan de koffie, thee, witte AA of andere vloeibare consumptie.

Niet lang daarna mochten we onze tegenstander Volta heren 1 verwelkomen in het mooie Elburg en was daar het moment van het 2e debuut, namelijk Tom (jullie kennen hem als de middenman van EVV Heren 1) mocht koffie halen voor zijn team en kon dit niet meer op het bonnetje laten schrijven van EVV Heren 1, wat hij vele jaren wel mocht doen. Tom heeft vorig jaar helaas besloten om te stoppen bij EVV en is terug op het oude nest van Volta. Namens Heren 2 werd Tom hartelijk ontvangen.

Al snel was het duidelijk dat we ons moesten gaan voorbereiden op de wedstrijd, onze trainer/coach Cedric verzocht ons vriendelijk maar toch met een strenge blik om de kleedkamer op te gaan zoeken. Na de voorbespreking mochten we de zaal in en konden we beginnen aan de wedstrijd.

Voordat de wedstrijd officieel begon was het tijd voor het 3e debuut, namelijk Rianne Dekker-Tijmens mocht haar debuut maken als 2e scheidsrechter in de Promotieklasse, samen met 1e scheidrechter Eric Sprokkereef heeft ze prima gefloten, dank jullie wel!

In de 1e set was het gelijk alweer tijd voor het 4e debuut. Onze nieuwe aanwinst Lucas Blaas had zijn 1e basisplek in de Promotieklasse te pakken. Onder het toeziende oog van zijn ouders op de tribune begon Lucas uitstekend aan de wedstrijd, zijn eerste aanval sloeg hij hard en hoog, zoals we gewend zijn van hem, op de vloer bij de tegenstander.

Lang ging de eerste set gelijk op, maar zoals vele volleybalwetten schrijven gaat het om de bigpoints, die de setwinst maken. Helaas was Volta heren 1 boven de 20 punten net iets scherper als EVV heren 2, zodat Volta de 1e set met 21-25 binnen kon halen.

De 2e set was eigenlijk een copy van de eerste set. Onze servicedruk was niet voldoende, waardoor Volta veel kon scoren door het midden. Maar onze aanvallers Herjan, Lucas, Berry en Pim waren gelukkig ook op dreef, zodat we qua punten gelijk op gingen. Het verschil zat hem weer aan het einde van de set, namelijk de bigpoints. Nu was EVV heren 2 meer bij de les, en wonnen wij de 2e set met 25-22.

Over de 3e set kunnen we kort zijn. EVV heren 2 was compleet de weg kwijt, en konden geen vuist maken. De serviceserie die Volta heren 1 maakte in het begin van de set, konden we helaas niet meer goed maken, en verloren de 3e set met 13-25.

Er moest dus wat gebeuren in de 4e set. Sander en Jacco mochten beginnen en lieten gelijk zien wat ze in hun mars hadden. Mede door de goede serviceserie van Sander, kregen we met onze blokkering van Evert Jan meer vat op de middenaanval van Volta, en bracht Jacco meer stabiliteit in onze passlijn, zodat onze spelverdelers Stefan en Daan makkelijker onze aanvallers konden vinden. Ook Patrick (onze libero) vond het nodig om ook een debuut te maken, namelijk spelen met 7 spelers in het veld. Blijkbaar mag dit in de Promotieklasse, want beide scheidsrechters floten hier niet voor. Zou dit ook een nieuwe spelregel zijn?

Met veel energie en passie werd de 4e set gewonnen 25-17 en konden we ons gaan opmaken voor het volgende debuut. Het spelen van een 5-setter in de Promotieklasse.

Nu was het tijd voor Cedric om te laten zien in zijn thuisdebuut als trainer/coach, welke technische inzichten hij heeft. Door een doordacht technisch plan, met vele wisselingen stond EVV heren 2 `nagenoeg de gehele 5e set met 3 aanvallers aan het net. Hier had Volta geen antwoord op en EVV won de 5e set overduidelijk met 15-12.

Nadat er gedoucht was hebben we nog snel een drankje gedronken op onze 1e thuisoverwinning in de Promotieklasse, en gaan we ons opmaken voor de wedstrijd tegen Blauw Wit heren 2.

De shirts zijn in ieder geval alweer fris en fruitig, nu EVV Heren 2 nog!!

Voor diegene die ons willen komen aanmoedigen. De wedstrijd is op donderdag 13 oktober en begint om 21:00 uur in de sporthal De Talter in Oldebroek.