EVV Heren1 kan goede seizoenstart niet voortzetten

Afgelopen zaterdag moest EVV Heren 1 zijn 1e uitwedstrijd spelen tegen het 1e herenteam uit Harderwijk, ook wel VVH Heren 1 genoemd. Ondanks dat het voor ons zeer onwennig was, wat niet zozeer het volleybal is maar meer de enorme lekkere temperatuur voor oktober begrippen gingen we vol goede moed de kleedkamers in. Tijdens het voorbespreken van de wedstrijd werd al verteld dat onze tegenstander een sterke middenman en libero had, dus servicedruk was zeer belangrijk.

Na het omkleden moesten we een poosje toeschouwer zijn, bij het 1e dames team van VVH wat voor sommigen nog mooier is als het spelletje volleybal zelf. Na het winnen van de toss begonnen we aan de 1e set met de volgende spelers in de basis : Dennis, Henrico, Henoch, Rik, Robert en Gert Jan en op de bank zaten Herjan (libero), Arjan, Sjoerd en onze trainer/coach Kees Jaket. De eerste paar punten gingen gelijk op, maar al snel werd duidelijk dat VVH voor de heren uit Elburg een maatje te groot is. De set ging verloren met 25-17

De 2e set begon hetzelfde als de 1e set, de 1e paar punten gingen gelijk op maar mede door de goede servicedruk van VVH was het erg lastig voor onze passerlopers om de pass te brengen. Hierdoor kwam de set-up van onze interim upper Dennis ook niet altijd op de juiste positie, en dit had weer als gevolg dat onze aanvallers niet tot scoren kwamen wat ook werd veroorzaakt door het sterke blok van VVH. Ook de 2e set werd verloren met 25-18

In de 3e set werd er gestart in een andere opstelling, Robert schoof door naar de diagonaal positie en Sjoerd nam de positie van passerloper in. Maar ondanks deze omzetting gingen de koppies al snel hangen en was EVV heren 1 geen skim van het team van vorige week waarin de 1e twee sets met voortreffelijk volleybal werd gewonnen. De set was binnen no-time afgelopen en verloren met 25-10

In de 4e set wilden de heren van EVV toch voor dat ene punt gaan en namen ook brutaal de voorsprong in deze set. Voor het eerst in deze wedstrijd werd er weer gevolleybald zoals dat van ons verwacht mag worden. VVH had echter de mogelijkheid om een tandje op de schakelen en werd hierbij gesteund door de lijnrechter die een zuivere bal die binnen de lijnen viel uit te geven. De voorsprong werd uiteindelijk uit handen gegeven en de set werd verloren met 25-18

Na het douchen en omkleden was duidelijk zichtbaar dat het verlies zwaar was gevallen, als eenlingen verlieten de spelers de sportzaal, wat duidelijk maakt dat het team nog niet als een hecht team staat. Komende week zal er weer 2x getraind gaan worden , waarop op zaterdag de confrontatie aangegaan gaat worden met mede promovendus Xanthos uit Zetten. De wedstrijd begint om 17:00 in t`huiken en de heren kunnen zeker wat steun gebruiken om wellicht de 1e overwinning van het seizoen te kunnen boeken