EVV HS3 – EVV HS4: Stappen met loden schoenen

Het was gisteren alweer tijd om een potje te spelen, deze keer weer binnen eigen vereniging. Na onze grootste overwinning tegen Libero stonden wij vol goede moed klaar om ons eigen Heren 4 aan te pakken, dit bleek lastiger dan gedacht.

Een opvallend iets was dat heren 4 versterking had gekregen in de vorm van Henoch en Berry, iets waar wij voor zouden oppassen. Dit werd in de 1ste set direct duidelijk toen H4 zonder enige moeite over ons heen liep. Er zat weinig pit in ons spel en daardoor gaven we de set weg met 12-25.

De tweede set begon hetzelfde, maar eindigde anders. Er kwam langzaam maar zeker meer feest in het veld, kort gezegd was de bromfiets eindelijk van start gegaan. Maar met een koude motor kan je niet direct de snelweg op, dus ook deze set eindigde voor heren 4 in het
voordeel. 20-25.

In de 3de set kwamen we meer tot ons recht, mooie servicepass en aanval liet ons meer uitlopen op onze tegenstander. Deze set begon te lijken op het volleybal wat we van onszelf gewend waren, maar toch was het ver van het niveau dat we normaal speelde, we waren zo gezegd even de kluts kwijt. Ondanks dit wisten we deze set nog wel te winnen met 25-20.

De 4de set was daarom ook meer van hetzelfde, Heren 4 speelde in op onze fouten. Waar wij iets lieten liggen, wisten zij de bal te plaatsen en maakte het ons lastig. Deze set sloot de wedstrijd af met 22-25, een verlies van 3-1.

Dit was voor ons allemaal natuurlijk jammer, we waren gedreven, maar niet genoeg. Verlies verwerken kunnen wij echter goed en dat laat 1 ding zeker, de enige weg is die omhoog. Met volle focus stappen wij naar onze training toe en natuurlijk ook naar de volgende wedstrijd.