EVV HS3 – Libero HS4: Rome en de weg daarheen.

Het is waarschijnlijk alweer even geleden dat u een verslag heeft kunnen lezen over de bromfiets van Elburg en haar avonturen in de competitie, dit is niet zonder reden. Opvallend is dat wij onze onverstoorde zitting op plek 1 na vorige weekend kwijt geraakt waren en teruggezakt zijn naar plek 2. Een zware tegenslag in onze weg naar kampioenschap, dat achteraf steeds verder weg bleek. Dit was iets dat velen van ons zo vervelend vonden dat er niks over geschreven werd, want wat is er nou voor positiefs te zeggen over verlies?

Gelukkig weten wij en u hetgeen dat verschillende historici ons al jarenlang vertellen: “Rome werd niet in één dag gebouwd… maar brandde wel in één dag af.” Dit was precies het bericht wat coach Patrick ook aan ons vertelde op de training na dit voorval. Het lag allemaal nog steeds in onze eigen hand en niks was vanzelfsprekend, we moesten er zelf voor werken. Met deze frisse en vooral positieve blik naar voren, waren we klaar voor dit weekend: EVV HS3 vs Libero HS4.

Deze dag begon voor sommige van ons al eerder dan de ander, om van alles zeker te zijn had Coach/(speler) Wim van Heren 4, Mika en Robert meegevraagd voor hun wedstrijd tegen de koplopers: Zeewolde, waar we het weekend daarvoor van verloren hebben. Dit eindigde na een spannende 5 sets in een 3-2 winst voor Heren 4. Dit was ook positief voor ons, omdat dit betekende dat Zeewolde minder voorliep op ons, de eerste overwinning van de dag, was al binnen.

Toen kwam de tweede strijd van de dag, Heren 3 tegen Libero. Een even belangrijke wedstrijd, een 4-0 winst zou ons namelijk terugbrengen naar nummer 1 in de competitie. Met deze mindset gingen we de wedstrijd in. De eerste set was gelijk op, libero speelde goed en wij bleken nog in te moeten komen. Ondanks de spanning wisten we mede door support uit het publiek, te winnen met 25-20.

De tweede set speelde we beter, we schoten vooruit en speelde erg stabiel. Een paar mooie setjes een aanvallen verder wisten we punt voor punt verder uit te lopen, de set was hierdoor minder spannend en eindigde met 25-13.

De derde set was een mix van set 1 en 2, Joost en Thijs stonden met klasse te serveren en ook Everhard wist in deze set in te komen en de verdediging en aanval van hoog niveau neer te zetten. Op setpoint was het de beurt aan Mika om te serveren. Het woord ‘huppel’ (Sprongservice) werd gejuicht door zijn teamgenoten, dus deed hij ook, een sprongserve die met volle kracht over het net werd geslagen. 25-17.

Met 3-0 voorsprong waren we nog niet helemaal over de finishlijn heen, de bromfiets en specifiek Joost, had nog genoeg benzine over en wist 15… ja echt 15 keer achter elkaar te serveren waardoor het 14-1 was voor ons. Na deze prachtprestatie wist Daan ook op te stijgen, bal na bal en set-up na set-up wist hij in te slaan. Deze set eindigde in 25-9, een mooie prestatie van ons!

Na deze overwinning galmde de woorden van onze coach toch nog even in onze oren. Het ligt allemaal in onze eigen hand en we moeten zelf werken voor de overwinning. Dat is iets dat we niet snel vergeten, ook komende dinsdag niet wanneer we moeten spelen tegen ons eigen Heren 4 in ‘t Harde! Want hoe je het ook went of keert, er is maar 1 plek op de platte kar en wij zijn vastberaden deze op te vullen. Zien we jullie volgende week in ‘t Harde?