EVV HS3 – SDS HS3: De muur van Voorthuizen

Zaterdag 17 december, een datum waar ons team met veel smacht op wachtte. Het was tijd voor ons eerste potje tegen SDS Heren 3! Natuurlijk hadden we dit team al uitgebreid onderzocht en 1 ding viel ons direct op: het leek een fitte ploeg. 1 ding was zeker, onze strijdlust was nog nooit groter.

In alle vroegte (12:00), was het merendeel van het team al aanwezig in de kantine. Nouja.. Joost was 2 minuten later, misschien had hij wel een afslag gemist? Toen we eenmaal compleet waren gingen we de kleedkamer in en hoorde daar tot onze verbazing dat we center court mochten spelen. Tijdens het inspelen en inslaan ging alles er nog rustig aan toe, zoals altijd riepen wij tijdens het inslaan; “rechtdoor!’’. Dit bleek de tegenstander niet leuk te vinden en groette ons met een middelvinger. De frustratie van onze tegenstander gaf ons meer zekerheid over de wedstrijd, wat we toen nog niet wisten was dat deze wedstrijd een duel van uithoudingsvermogen zou worden. Wat we wel zagen was dat SDS toch een aardig balletje kon slaan, hier werd een aantal van ons toch een beetje nerveus van. Gelukkig was daar onze support squad, die ons met alle toeters en bellen kwam aanmoedigen. We waren er helemaal klaar voor.

Het fluitsignaal klonk en wij mochten laten zien wat we heel goed kunnen: volleyballen! Veel valt er over de eerste set niet te zeggen, beide partijen liet een hoog niveau aan spel zien. Desondanks wisten wij de eerste set onder de neus van Voorthuizen weg te stelen met een 25-22. Dit liet een sfeer achter die nog wel even bleef hangen bij de kant van SDS.

De 2de set was begonnen en we werden geconfronteerd met een harde realiteit, de blokkering van Voorthuizen zat potdicht. Een muur waar zelfs onze meest talentvolle aanvallers het lastig mee hadden. Na wat heen en weer gepraat wisten we toch wat heerlijke ballen te slaan, ondanks de block van de tegenstander. Zoals vaker was Joost op dreef met het geven van de setjes vandaag, maar niet alleen gaf Joost de setjes, ook scoorde hij een prachtig snoepje nadat de passer-loper van SDS de bal iets te strak op het net speelde. Deze set eindigde weer in ons voordeel 25-18.

In de 3de set gebeurde er iets wat al een tijdje niet meer gebeurd is, Jurjan begon op mid-achter en Mika stond op de plek van Daan om op diagonaal te spelen. Een droomcombinatie die niet meer gezien is sinds onze wedstrijd tegen VZK. Net als toen bleek dit een goede keuze te zijn van onze coach. Er werd door iedereen heerlijke balletjes geslagen. Wat niet direct scoorde maakte het onze tegenstander in ieder geval lastig. Een van de spelers van SDS was het niet helemaal eens met onze scheidsrechter en had een aardig weerwoord tegen hem, als dank hiervoor kreeg hij een souvenirtje mee uit Elburg in de vorm van een gele kaart. Dit is volledig te zien in de eindstand van deze set, die het beste was tot nu toe; 25-17.

De 4de set begon met een probleem voor ons, Jurjan had auw aan zijn knie en moest van Patrick op de bank blijven, dit betekende dat we een set moesten spelen zonder onze lievelingsaanvoerder. Gelukkig was hij er nog wel om ons vanaf de kant de supporten. SDS bleek pas volledig opgewarmd te zijn in de laatste set van de wedstrijd en was ook vastberaden om nog een set van ons af te nemen. Dit leek ze te lukken toen we met een enorme achterstand te maken hadden van 16-7, het leek bijna alsof we opgaven. Maar toen kwamen we er gelukkig weer boven op door onze support uit het publiek en van Jurjan aan de kant! Wat we in onze aanval niet meer konden laten zien, lieten we uitblinken in onze verdediging. Met een paar mooie passjes van Thijs en Mika, een prachtige service serie van Joost en een destructief snoepje van Rutger wisten we weer bij te komen. Na een laatste prachtig geplaatste smash van Thijs wisten we de 4de en tevens laatste set te winnen met 25-22, een pracht resultaat!

4-0 winst betekende voor ons een comfortabel plekje om nummer 1 terwijl we nu even pauzeren voor de winterstop. Uiteraard werd deze overwinning gevierd met een lekkere bruine fruitschaal en een drankje, zien we jullie in januari weer?