EVV HS3 – Volta HS4: Erop en Erover

Voor de trouwe lezers die vorige week ons verslag over de wedstrijd tegen Surf hebben gelezen, weten dat we met pech aan de bromfiets langs de kant van de weg eindigde met een somber verlies van 3-2. Na een luxe servicebeurt bij garage Sijbel (lees: training van Patrick) zag de bromfiets er weer uit als nieuw. Onze wedstrijd tegen Volta stond voor de deur en wat hadden wij er zin in. Patrick kwam echter met wat nieuws: terwijl Lelystad naar ons toe zou komen voor een wedstrijd, moest onze coach voor zaken met zijn werk afreizen naar Lelystad en kon ons daarom niet coachen. Echter had Patrick wel vervanging geregeld… en zeker niet de minste, de enige echte Evert-Jan uit Heren 2 zou onze man langs de lijn zijn deze wedstrijd. Je zou dus kunnen zeggen dat we er helemaal klaar voor waren.

Helaas waren wij er toch nog niet helemaal klaar voor… onze bromfiets bleek onderbemand. Rutger en Daan konden niet aanwezig zijn deze wedstrijd en onze kapitein, Jurjan had een blessure opgelopen die hem tegenhield om ons team te leiden. We kwamen simpelweg tekort. Gelukkig was de bromfiets getuned door Patrick en had deze nu een zitplekje extra gekregen voor Milan uit JB1. Dit talent had al vaker bij ons meegedaan maar mocht zich nu 4 sets lang echt bewijzen en dat op een hele nieuwe positie, een nieuwe en best spannende ervaring. De wedstrijd begon al bijna toen de scheidsrechter de aanvoerders bij hem riep. Iets wat voor iedereen even wennen was is dat Mika degene was die de rol van kapitein op hem moest nemen, kortom: het voelde allemaal nieuw.

Over de wedstrijd zelf zijn er niet veel dingen te zeggen. Het duurde even om op gang te komen, maar binnen een mum van tijd galmde de woorden ‘bromfiets’ door heel ‘t Huiken heen. Met behulp van onze supporters op de tribune, die met perfect getimede stokslagen met ons mee trommelde. Wisten we de eerste set met gemak naar binnen te slepen, 25-11.

Set 2 was een stukje spannender, Volta kwam deze set prima met ons mee. Ze bundelde al hun krachten voor een goed resultaat, gelukkig deden wij hetzelfde. Robert en Milan wisten het de verdediging van Volta lastig te maken en ook Thijs, Noah en Mika wisten niet van ophouden. Het ging zelfs zo goed dat onze libero Wilrick een balletje scoorde toen hij deze opdook vlak voor deze op de grond viel, en dat allemaal zonder duikbril 😉 Joost wist zelfs
een setje te geven met zijn voet, die uiteraard gescoord werd.

In de derde set schoten we enorm snel uit de startblokken, ook deze set had een aantal speciale meldingen: Joost staat natuurlijk bekend om zijn ongekende balcontrole. Deze balcontrole bleef goed zichtbaar toen Noah en Joost een niet een nekje maar een nek liepen en Noah de bal als een raket richting de grond sloeg. Ook deze set wonnen we met 25-18.

Set 4 zag er al snel grauw uit voor Volta toen we het duidelijk maakte dat we voor de volle 100% voor de 4-0 winst zouden gaan. Ons enorme succes vervolgde ons ook in deze set en dit maakte Volta een beetje in de war. Mika wist zelfs een meneer van Volta op zijn hoofd te slaan met de bal, hierdoor viel de duikbril van de meneer af. Dit was zo erg dat de verkeerde meneer van Volta aan service stond. Toen Lucas op zijn fluitje floot was Volta het helemaal kwijt en gaf zelfs de bal door aan een andere speler. Dit punt was toen voor ons, iets waar een andere meneer van Volta niet zo blij mee was. Ook deze set was in ons voordeel,
25-17. Onze buren en daarnaast grootste tegenstander Heren 4, deed het die dag helaas wat minder goed. Dit betekent voor ons dat we weer comfortabel op plek 1 staan in de ranglijst! Het is niet langer erop of eronder.. maar erop en erover!

Volgende keer spelen we tegen Surf, dit beloofd ook zeker spannend te worden. Komen